Uleiul de ricin - care sunt proprietățile sale și cum poate fi utilizat

Publicat pe 10.05.2018 la 16:12 Actualizat pe 10.05.2018 la 16:42

Astăzi se cunosc nenumărate beneficii pe care uleiul de ricin le deține, atât pentru menținerea sănătății și tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru contribuțiile sale în frumusețe.

Uleiul de ricin este obținut din semințele unei plante numită “Ricinus communis”, denumită popular și "Palma lui Christos", plantă a cărei proprietăți terapeutice sunt cunoscute și utilizate încă din anul 1550 I.C. Astfel, astăzi se cunosc nenumărate beneficii pe care uleiul de ricin le deține, atât pentru menținerea sănătății și tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru contribuțiile sale în frumusețe.

Beneficii asupra pielii

Când vine vorba de frumusețe și îngrijirea pielii, uleiul de ricin are o mulțime de beneficii uimitoare, pe care nici nu le-ai bănui. Astfel, uleiul de ricin poate avea efecte pozitive asupra pielii inflamate cauzate de arsuri solare, acnee sau pielea deshidratată. Mai mult decât atât, acest ulei lupta împotriva îmbătrânirii pielii datorită proprietăților sale de a stimula și de a produce colagenul și elastina, două proteine foarte importante din organismul nostru și care sunt considerate “armele” ce țin ridurile la distanță. Ca rezultat, după aplicarea sa tipica, uleiul de ricin îmbunătățește aspectul pielii, oferindu-i o textura mai catifelată, hidratata și mai întinerită. Totuși, acesta trebuie consumat în doze recomandate și standardizate pentru că poate avea și efecte nedorite.

Grăbește vindecarea rănilor

Rezultatul utilizării uleiului de ricin în vindecarea diverselor răni sau pete de pe suprafața corpului nu va apărea peste noapte. Totuși, utilizat cu regularitate, uleiul de ricin acționează lent, dar sigur. Acest fapt se datorează acizilor grași ce se găsesc din plin în compoziția acestui produs naturist, penetrând adânc în piele, stimulând îndepărtarea țesutului afectat și regenerarea țesutului în zona respectiva.

Reduce petele pigmentare de la nivelul pielii

Uleiul de ricin este bogat în acizi grași omega 3. Acești componenți hidratează pielea și stimulează regenerarea țesuturilor sănătoase, redând o piele fină, fără pete. În comparație cu alte produse ce pot fi dăunătoare din cauza substanțelor chimice sau artificiale destinate petelor pigmentare, acest produs poate fi folosit cu încredere, fiind și mult mai ieftin.

Promovează creșterea părului

Uleiul de ricin este un excelent remediu pentru persoanele care se confruntă cu pierderea părului. Acesta se folosește masând zona scalpului, cu rezultate uimitoare și vizibile în timp. Acest lucru se întâmplă datorită îmbunătățirii circulației sanguine la nivelul foliculilor de par, promovând o creștere mai rapidă a părului. Acizii grași omega-9 sunt responsabili pentru aspectul sănătos al firelor de par, fiind de un real ajutor în reducerea vârfurilor despicate și, nu în ultimul rând, în combaterea fragilității părului.

Combate unghiile casante

Pentru persoanele care se confruntă cu unghii fragile care se rup ușor, uleiul de ricin poate fi soluția perfectă. Tratamentul unghiilor cu acest produs se face prin îndepărtarea lacului de unghii, urmând masarea fiecărei unghii în parte cu puțin ulei. Aplicarea uleiului de ricin cu regularitate, în fiecare seară, timp de câteva zile, va avea ca rezultat unghii mai rezistente și mai sănătoase, obținute astfel, fără prea mult efort. Te poți convinge și tu de beneficiile uimitoare ale acestui produs prin achiziționarea uleiului de ricin de la Vegis.

Riscuri și contraindicații

Totuși, excesul în utilizarea uleiului de ricin poate dauna, acesta fiind recomandat în doze standardizate. Uleiul de ricin nu trebuie utilizat de către femeile gravide, copii, femei care alăptează, sau în cazul unor boli inflamatorii intestinale precum diareea. Intoxicația cu ricin poate da diverse manifestări dintre care menționăm: iritații gastrice, greață și vărsături, spasme musculare și chiar deces. Tratamentul intoxicației cu ricin presupune administrarea cărbunelui medicinal și spălături gastrice.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Uleiul de ricin - care sunt proprietățile sale și cum poate fi utilizat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x