Viermii paraziti, reteta ideala pentru o viata sanatoasa

Publicat pe 26.07.2011 la 17:01 Actualizat pe 26.07.2011 la 17:05

Diabetul, boala Crohn, astmul si atacurile de cord pot fi vindecate prin consumul de viermi paraziti, care vor trai apoi in stomacul consumatorului, sustine un profesor de biologie in noua lui carte.

Rob Dunn, un eminent profesor de biologie, este de parere ca un viitor alimentar sanatos consta in ceea ce el numeste "reconstruirea sistemului digestiv". In noua sa publicatie, el indeamna omul modern sa adopte o metoda radicala de abordare a "ipotezelor igienice".

Stilul de viata modern pune accentul mult prea mult pe curatenie si igiena, acest lucru dezorientand sistemul imunitar, care reactioneaza brutal la cei mai nesemnificativi stimuli, precum praful de pe mobila. Profesorul este de parere ca aceasta este si cauza principala a valului de afectiuni precum astmul si atacul de cord.

De exemplu, un studiu realizat anul acesta, pe 1400 de copii, a relevat faptul ca antibioticele cresc riscul de astm in cazul celor mici cu peste 80%.

Antibioticele distrug toate bacteriile considerate "rele", insa in realitate acestea ajuta la formarea anti-corpilor, necesari pentru cresterea sistemului imunitar. Consumul de antibiotice de la o varsta frageda distruge imatur sistemul normal de sanatate al corpului.

Profesorul Dunn, de la Universitatea din Carolina de Nord, crede ca noi trebuie sa ne readucem trupurile in starea in care traiau stramosii nostri: sa ne ratacim printre gandacii din padure si sa traim in asezari fara norme de igiena. Putem face acest lucru, insa doar daca avem viermi care sa traiasca in stomacurile noastre.

Desi la prima vedere suna bizar si scarbos, multi cercetatori iau in serios aceasta teorie, sustinand experimentele profesorului Dunn.

Detalii carte:The Wild Life Of Our Bodies: Predators, Parasites And Partners That Shape Who We Are Today, de Rob Dunn, Harper.


Foto: jinxphire.tumblr.com/ josephcoine.com
Citeste si Antena 1!

În articolul

Viermii paraziti, reteta ideala pentru o viata sanatoasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x