5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

Publicat pe 27.07.2020 la 14:59 Actualizat pe 27.07.2020 la 15:30

Creativitatea e rodul imaginației, unealta prin care tranformăm lucrul imaginar în realitate pură. Nu există oameni necreativi, cu toții suntem făcuți pentru a concepe, a crea. Există doar oameni cu o minte mai antrenată și oameni care încă mai au de lucru. Lipsa creativității de foarte multe ori apare prin însumarea unor acțiuni sau, din contră, a lipsei de acțiune precum: pierderea timpului fără un scop, mediul neplăcut, monotonia etc.

5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

Noutatea

Probabil că te-ai gândit și tu la soluția asta, dar n-ai știut cum să o pui în aplicare. Deși pare o soluție banală face minuni pe termen lung. Nu trebuie să faci lucruri mărețe zilnic, trebuie să începi cu cele mai mici. Fă în fiecare zi ceva nou, folosește o altă cană de cafea, dormi pe cealaltă parte a patului, alege alt drum până acasă etc. În esență ar putea părea niște lucruri inutile, dar în realitate mintea noastră lucrează mecanic și va învăța să facă unele lucruri instinctiv, fără prea multă imaginație.

Pune întrebări

Dorința de curiozitate există în noi toți, iar întrebările sunt un bun declanșator. Când nu întelegi ceva întreabă cât mai mult pentru a-ți activa imaginația. Întreabă despre lucrurile pe care poate nu le stăpânești, întreabă-te lucruri pe tine personal și caută-le mai târziu. Întreabă pentru a pune mintea la treabă, pentru că asemeni unei mașinării și mintea necesită combustibil pentru ardere.

Ascultă muzică

Muzica e o metodă des întâlnită pentru a activa creativitatea. De ce? Pentru că muzica e menită să-ți transmită un sentiment, sentiment pe care sinele tău îl absoarbe și îl transformă într-un sentiment nou de creație mai departe. Muzica liniștește mintea în așa fel încât aceasta să nu mai fie distrasă de alte sunete din jur, concentrându-se pe unul singur.

Citește orice îți place sau îți pică în mână

Cartea reprezintă produsul creativității unui scriitor, puterea exemplului fiind foarte eficientă în momente de lipsă de inspirație. Citește! În momentul în care citești o carte, de orice fel, mintea ta încearcă să vizualizeze personajele din poveste, locurile, culorile, gesturile.

Nu te îndoi de tine

Există un proverb care spune că: “Dorința ucide visul”, lucru care se întâmplă și în cazul creativității. Faptul că de foarte multe ori ne mustrăm pe noi înșine pentru a face ceva mai mult, pentru a avea mai mult, pentru a fi mai creativ, nu face decât să stoarcă din noi și ultima picătură de creativitatea. Mintea umană nu funcționeză propice într-un mediu nocis, cum nici legumele nu mai cresc de la secetă. Dacă pui multă presiune pe dorința de a face, de a avea, creativitatea ta o să dea înapoi pentru că tu deja te-ai axact asupra unor lucruri clare și certe. Nu te îndoi niciodată de tine. Ffiecare dintre noi poate face ce celălalt nu poate, să fim noi.

Sursa: NLP Mania

CITEȘTE ȘI

Top 5 ținute de vară pe care trebuie să le ai

6 piese vestimentare de care ai nevoie în garderoba ta

În articolul

5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x