7 idei de activități de teambuilding care vor entuziasma toți angajații

Publicat pe 04.06.2019 la 18:24 Actualizat pe 04.06.2019 la 18:28

Evenimentele outdoor captează tot mai mult atenția celor care vor să evadeze complet din mediul profesional. Un teambuilding în Delta Dunării oferă acțiune și îndeletniciri diverse cărora nici măcar angajații introvertiți nu le-ar putea găsi vreun cusur. Iată câteva recomandări de activități în natură menite să stimuleze colaborarea în cadrul echipei.

Foto: pexels.com

Cultura organizațională contribuie la fericirea angajaților, dar colegii reprezintă ceea ce oamenii îndrăgesc, în primul rând, la locul de muncă. În ultima perioadă, programele de teambuilding au devenit preferatele companiilor care vor o echipă unită și eficientă. Odată cu dezvoltarea acestui concept, a apărut însă și dificultatea de a organiza activități care să motiveze toți angajații. Jocuri precum trust fall, karaoke, mima sau blind crossing au devenit plictisitoare, așa că firmele au nevoie de idei noi în drumul lor spre performanță.

Evenimentele outdoor captează tot mai mult atenția celor care vor să evadeze complet din mediul profesional. Un teambuilding în Delta Dunării oferă acțiune și îndeletniciri diverse cărora nici măcar angajații introvertiți nu le-ar putea găsi vreun cusur.

Iată câteva recomandări de activități în natură menite să stimuleze colaborarea în cadrul echipei:

Pescuitul

Pescuitul este o activitate perfectă pentru a consolida relațiile dintre colegi. Fiind mai mult decât un sport, acesta oferă elemente importante pe care orice persoană și le dorește în cadrul unei echipe. Este vorba de distracție, mix de abilități, răbdare, încredere, respect individual sau setarea obiectivelor. O partidă de pescuit în deltă poate fi o competiție de grup prietenoasă sau un motiv excelent pentru relaxare în natură.

Curse cu caiacul

Cei mai aventuroși angajați au ocazia de a-și descoperi abilități impresionante într-o cursă cu caiacul. Pe lângă o întrecere pe cinste, se pot organiza echipe care să demareze pe apă câteva jocuri atipice. De exemplu, „baschet” sau „polo” cu o minge plutitoare precum cea de tenis. Două caiace pot fi folosite pe post de coș, obiectivul fiind ca o echipă să înscrie mingea în coșul improvizat al celeilalte. Acest joc contribuie la consolidarea aptitudinilor și depășirea limitelor individuale, îi ajută pe lideri să înțeleagă valoarea experienței și calitățile fiecărui individ.

Tir cu arcul

O activitate outdoor extrem de interesantă este și trasul cu arcul. Această practică reprezintă o metodă de dezvoltare morală, spirituală și psihică. Contribuie la creșterea capacității de organizare și strategie, stăpânire de sine, rezistență la stres, conflicte ori momente tensionate și concentrare asupra obiectivelor.

Cooking class

Cărui angajat nu i-ar face plăcere sa participe la un teambuilding culinar?! Se pot forma mai multe echipe care să se angajeze într-o competiție plină de savoare. În deltă, oamenii sunt renumiți pentru mâncărurile tradiționale gătite în aer liber. Această provocare poate însemna ca grupurile să își stabilească meniul, să își planifice rețetele și necesarul de ingrediente. Concursul poate fi organizat într-un timp limitat și cu reguli care să stimuleze creativitatea, colaborarea și împărțirea responsabilităților între membri. O astfel de activitate gastronomică este ideală pentru creșterea adaptării la schimbare, a imaginației și nivelului de coordonare.

Jocuri pe nisip

Fotbalul sau voleiul pe nisip sunt jocuri extraordinare ce conduc la conștientizarea importanței muncii în echipă și dinamica grupului în condiții de stres. Participanții vor învăța să își stabilească obiective și să creeze strategii pentru a le atinge printr-un efort unitar. Promovează legătura și încrederea, dezvoltă o cultură de echipă, iar gândirea și deciziile rapide devin necesități indispensabile.

Aventuri cu bicicletele

Când vine vorba de sport și aventură, secretul este să fii întotdeauna curios. Câteva ture cu bicicletele prin zone minunate oferă relaxare și bună-dispoziție. Angajații vor învăța despre respectul pentru natură și importanța activităților nepoluante. Se pot organiza concursuri sau plimbări liniștite, persoanele experimentale avand posibilitatea de a deveni traineri pentru cei care nu știu să meargă pe bicicletă. Această activitate inspiră ca o echipă să fie mai productivă, îmbunătățește încrederea, comunicarea și respectul reciproc.

Yoga în aer liber

Magia naturii și procesul de creare a unor amintiri memorabile permit resentimentelor să se estompeze. Un program de yoga derulat pe malul unui lac scade nivelul de stres, ameliorează stările de anxietate, îmbunătățește flexibilitatea, postura, funcțiile creierului și echilibrul.

Construirea unei echipe puternice înseamnă efort, dedicare și dorința de a investi în proprii angajați. Activitățile de teambuilding contribuie la întărirea relațiilor și crearea unui grup în care membrii se sprijină reciproc indiferent de situație. Un astfel de proces încurajează comunicarea, socializarea, amplifică gândirea creativă și colaborarea. În acest mod, compania va beneficia de un mediu de lucru prietenos, unde angajații se vor simt confortabil și vor fi dispuși să relaționeze cu oricine.

În articolul

7 idei de activități de teambuilding care vor entuziasma toți angajații

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x