Alegerea unei drone în 2019: 4 criterii esențiale

Publicat pe 01.07.2019 la 09:31 Actualizat pe 01.07.2019 la 09:35

Modul în care a evoluat piața și nenumăratele opțiuni puse la dispoziție de producători, pot face din alegerea unei drone un proces destul de dificil. Înainte de a achiziționa un gadget de acest fel, este foarte important să stabilești un set de criterii pe baza căruia să alegi exact produsul care ți se potrivește.

Foto: pixabay

Drona reprezintă unul dintre cele mai în vogă gadgeturi. Pasionații de fotografie aeriană, vloggerii sau, pur și simplu, oamenii interesați de experiența utilizării unui astfel de obiect, toți vor să încerce o dronă. Majoritatea modelelor existente pe piață sunt fabricate în vederea utilizării în scop recreațional, astfel că nu te va opri nimic, dacă vrei să achiziționezi un astfel de gadget.

Totuși, modul în care a evoluat piața și nenumăratele opțiuni puse la dispoziție de producători, pot face din alegerea unei drone un proces destul de dificil. Înainte de a achiziționa un gadget de acest fel, este foarte important să stabilești un set de criterii pe baza căruia să alegi exact produsul care ți se potrivește.

Scopul dronei

Primul lucru pe care trebuie să îl lămurești, înainte de a-ți cumpăra o dronă, este motivul pentru care vrei să faci această alegere. În funcție de scopul pe care îl ai, poți opta fie pentru o dronă de jucărie, fie pentru una (semi)profesională. În general, dronele considerate de jucărie sunt cele care vor fi folosite doar pentru distracție, astfel că prețurile lor sunt accesibile, însă performanțele sunt limitate. Totuși, pentru începătorii curioși să încerce un nou tip de gadget, varianta aceasta se poate dovedi a fi una inspirată.

Controlul unei drone nu este un lucru foarte ușor de stăpânit, iar folosirea unui produs mai puțin costisitor reprezintă o variantă la îndemână pentru a învăța cum să mânuiești eficient drona. Alternativa la dronele de jucărie sunt cele (semi)profesionale, care ating performanțe mult mai ridicate, însă presupun și costuri pe măsură. În general, la acest tip de drone fac apel cei care vor să fotografieze sau să realizeze filmări aeriene la calitate ridicată. De pildă, dronele Dji sunt recunoscute pentru calitatea lor, inclusiv din punct de vedere al imaginilor capturate.

Utilizarea dronei

Acest criteriu face referire la măsura în care drona este ușor de montat și utilizat, după achiziție. Dronele RTF (ready to fly) trebuie doar scoase din ambalaj și sunt gata de utilizare, imediat ce le este atașat și acumulatorul. Majoritatea echipamentelor sunt de acest fel, în așa fel încât experiența utilizatorului să fie cât mai lipsită de complicații. Totuși, există și drone ARF (Almost Ready-To-Fly), care sunt mai degrabă destinate profesioniștilor. Acestea necesită ajustări suplimentare și au un preț mai ridicat, pentru că pun la dispoziție performanțe superioare.

Parametrii de deplasare

Fiind un dispozitiv mobil, controlat prin intermediul tehnologiei bluetooth, drona trebuie să prezinte parametri de deplasare care să fie în concordanță cu planurile pe care tu le ai pentru ea. Acești parametri sunt reprezentanți de mai mulți indicatori, care determină disponibilitatea de mișcare a dronei. Raza de acțiune este cel mai important parametru, întrucât prin interiorul său poți afla cât de departe se poate deplasa dispozitivul. În general, distanța ajunge la 30-50 de metri, însă există și modele mai performante. Un alt parametru important este timpul de zbor, raportat la timpul de încărcare a acumulatorului. O dronă medie, îți va permite o utilizare de 8-15 minute, iar pentru a o încărca ai nevoie de minim o oră. Dacă optezi pentru o dronă de interior, care să fie utilizată și de către copii, este de preferat o dronă cu rază mică de acțiune.

Funcții speciale

Despre funcții speciale poate fi vorba în cazul dronelor profesionale, al căror cost justifică existența unor dotări ieșite din comun. Astfel de funcții pot include semnalizarea luminoasă, pentru înlesnirea utilizării pe timp de noapte, dar și existența senzorilor de direcție, care ar putea ajuta la evitarea multor neplăceri. Șocurile mecanice pot expune drona la defecțiuni grave, iar costurile reparației ar putea fi foarte mari. Dronele profesionale sunt echipate, firește, și cu o cameră video. Calitatea acestui dispozitiv este foarte importantă, astfel că este necesar să verifici performanțele pe care le poate atinge.

Așadar, alegerea unei drone nu este un lucru foarte simplu, investiția impunând o documentare prealabilă foarte atentă. Totuși, dacă ții cont de criteriile menționate anterior, ai toate șansele să faci alegerea potrivită nevoilor și dorințelor tale.

În articolul

Alegerea unei drone în 2019: 4 criterii esențiale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x