Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

Publicat pe 07.07.2020 la 10:29 Actualizat pe 07.07.2020 la 10:41

profimedia

În ultimele luni, cu toții am fost obligați să învățăm să fim productivi și când am lucrat de acasă. Pentru unele persoane a fost foarte dificil de vreme ce au întâmpinat dificultăți de adaptare la acest nou stil de lucru.

Multe companii au ales regimul de telemuncă de acasă pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus. Chiar dacă parte dintre business-uri și-au reluat activitatea, lucrul de acasă continuă. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să fi mai eficientă.

Cum lucrezi eficient de acasă?

1.Aparențele contează

Chiar dacă ți-ar fi extrem de confortabil să stai toată ziua în pijamale și să lucrezi de pe canpea sau stând întins în pat, este indicat să te porți ca și cum ai fi la birou. Îmbracă-te în hainele pe care le purtai în mod normal la birou și fii mereu bine pusă la punct când intri în conferința online cu colegii tăi. Machiază-te și aranjează-ți părul ca atunci când trebuia să pleci de acasă.

2.Rutina

Stabilește-ți în fiecare zi ce obiective ai și cât timp îți aloci pentru a le îndeplini. Este important să te sincronizezi cu ceilalți colegi, începând lucrul în fiecare zi la aceeași oră. Atunci când ai pauză de masă evită să mănânci la birou doar pentru că ești acasă. Altfel, nu vei mai face diferența între o zi de muncă și o zi normală când stai acasă.

3.Ține legătura cu colegii

Fiind mereu în contact cu restul colegilor și managerul care te supervizează, o să te ajute să te organizezi mai bine pentru a duce la bun sfârșit toate task-urile. Astfel, cu fiecare mail trimis și problemă rezolvată, te vei simți și mai eficientă.

4.Cere și oferă ajutor

Când te confrunți cu o problemă, chiar dacă lucrezi de acasă, nu uita că poți apela la colegii tăi pentru a-ți eficientiza munca. La fel și ei, vor apela la ajutorul tău.

5.Atitudinea

Chiar dacă spațiul de lucru de acasă nu seamănă cu cel de la birou și nu poți socializa ca altă dată cu colegii, este important să îți păstrezi atitudinea pozitivă. Lucrând de acasă nu mai pierzi timp în trafic, mai faci economii și mănânci mai sănătos pentru că ai timp să gătești.

CITEȘTE ȘI

Cea mai simplă renovare. Cum să ai casa visurilor tale în 5 pași

Cum îți decorezi grădina? – 5 sfaturi

În articolul

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x