Cum sa alegi cel mai bun sifonier pentru dormitorul tau

Publicat pe 06.06.2019 la 17:26 Actualizat pe 06.06.2019 la 17:30

Indiferent de dimensiunea sa, dulapul de haine din camera de odihna are rolul sau binemeritat in locuinta. Insa, in ceea ce priveste selectia, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale, pentru a gasi cel mai bun sifonier.

Foto: pexels

Majoritatea dintre noi nu concepem un dormitor in care sa nu existe un sifonier incapator, adaptat nevoilor noastre de depozitare. Vorbim de una dintre cele mai utile, importante si versatile piese de mobilier, cu finisaje adaptate stilului general al incaperii, cu compartimentare precisa, sertare multiple si suport pentru umerase.

Indiferent de dimensiunea sa, dulapul de haine din camera de odihna are rolul sau binemeritat in locuinta. Insa, in ceea ce priveste selectia, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale, pentru a gasi cel mai bun sifonier.

Utilitatea si functionalitatea sifonierului

Atunci cand alegi un sifonier pentru dormitor, trebuie sa tii cont de designul acestuia, insa utilitatea si functionalitatea sa este, de asemenea, vitala. Cauta sifoniere la preturi avantajoase, adaptate nevoilor si preferintelor tale. Pentru a te asigura ca nu alegi un produs prea mic sau unul extrem de spatios, evalueaza cantitatea de haine si obiecte pe care intentionezi sa le depozitezi in sifonier.

Daca este vorba de piese voluminoase precum perne sau pilote, ia in considerare cateva sertare mai mari.
In cazul in care vrei sa pui hainele tale si ale partenerului separat, orienteaza-te catre un sifonier cu mai multe rafturi.

Exista dulapuri care au doar rafturi, unele care au adugate si sertare, produse care combina toate caracteristicile sau sifoniere care ofera numai spatiul pentru umerase. Tine cont de functionalitatea sifonierului si achizitioneaza un model care ti se potriveste.

Alegerea materialului potrivit pentru sifonier

De obicei, seturile pentru dormitor includ patul, dulapul pentru haine, comoda si noptierele, toate confectionate din acelasi material. Totusi, nu este o regula sa mergi pe aceasta varianta, mai ales datorită faptului ca rezistenta si aspectul sifonierului depind de materialul din care este confectionat. In prezent, cele mai utilizate produse pentru fabricarea mobilierului sunt lemnul masiv, PAL-ul si MDF-ul.

Compartimentarea corecta a dulapului de haine

Cei mai multi oameni nu analizeaza prea mult garderoba sau obiectele pe care vor sa le depoziteze in sifonier si aleg adesea piese de mobilier nepotrivite. De altfel, compartimentarea adecvata a dulapului este cea care iti asigura confort si ordine.

Indiferent de forma si de dimensiunea dulapului, principalele sale sectoare sunt zona de sertare, cea de umerase si cea de rafturi. Daca te gandesti la care dintre acestea sa renunti, o analiza detaliata iti demonstreaza ca ai nevoie de toate. Bara pentru umerase este indispensabila pentru orice dulap deoarece vei avea intotdeauna haine pe care o sa le asezi atent, pentru a nu se sifona sau deteriora.

Partea cu rafturi reprezinta practic sifonierul in sine. Majoritatea dintre noi impachetam hainele si le asezam pe raft, dar o solutie ar fi sa alegi zone de inaltimi diferite sau un dulap cu rafturi mobile. Sertarele sunt perfecte pentru lucrurile marunte, sensibile si pentru cele folosite mai rar.

Dispunerea eficienta a usilor

Alegerea usilor pentru sifonierul din dormitor tine de preferinte si de spatiul disponibil din incapere. In cazul unei camere de dimensiuni reduse, un dulap cu usi glisante este potrivit. De asemenea, acesta are un design compact si modern.

Sifonierul cu usi normale, in balamale, este mult mai simplu de folosit, deoarece fiecare zona este independenta, dar ai nevoie de suficient spatiu pentru a le putea deschide. Exista si varianta utilizarii unui produs fara usi sau mixt, insa intr-un dormitor organizat este ideal sa depozitezi hainele intr-un sifonier inchis.

Designul si dimensiunile potrivite pentru sifonier

Marimea ideala a unui dulap de haine este cea potrivita pentru dormitorul tau. Acest lucru inseamna ca sifonierul trebuie sa fie suficient de spatios astfel incat sa poti depozita toate lucrurile, insa nici prea mare pentru a nu ocupa jumatate din incapere. Cel mai indicat ar fi sa masori atent dormitorul si sa iei in considerare o piesa inalta pana in tavan.

In ceea ce priveste designul, trebuie sa alegi un model care sa fie in perfecta armonie cu celelalte elemente din dormitor. Este necesar ca stilul, culorile si materialul sa fie potrivite decorului ales pentru camera. Tine cont de dimensiunea dormitorului, pentru ca intr-o camera mica sunt indicate nuantele deschise sau usile cu oglinzi, intrucat acestea creeaza impresia de spatiu.

Sifonierele pentru dormitor sunt disponibile intr-o gama variata de modele. Pentru a te asigura ca alegi o piesa deosebita, moderna, eleganta si complet functionala, acorda atentie tuturor detaliilor si analizeaza amanuntit camera, inainte de a face orice achizitie.

În articolul

Cum sa alegi cel mai bun sifonier pentru dormitorul tau

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x