Cum să alegi parchetul laminat - sfaturi utile

Publicat pe 07.09.2018 la 10:56 Actualizat pe 07.09.2018 la 11:00

Parchetul laminat se alege în funcţie de mai multţi factori, printre cei mai importanţi amintim: destinaţia camerei, dimensiunile, traficul din încăpere, dar şi design-ul interior. Iată câteva sfaturi utile pe care îţi recomandăm să le cunoşti înainte să faci orice achiziţie.

Parchetul laminat este modelul de pardoseală ales de peste 70% dintre persoane pentru finisarea dormitoarelor, a living-ului sau chiar pentru holuri şi bucătării. Se alege în funcţie de mai multţi factori, printre cei mai importanţi amintim: destinaţia camerei, dimensiunile, traficul din încăpere, dar şi design-ul interior. Iată câteva sfaturi utile pe care îţi recomandăm să le cunoşti înainte să faci orice achiziţie.

Sfaturi utile pentru alegerea parchetului laminat

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este utilitatea acestuia. Cât este de practic acest parchet, dacă îl vei alege pentru finisarea pardoselii din casă. Este important să ştii că trebuie să alegi un parchet laminat cu o grosime de 8 mm deoarece acesta este potrivit pentru zonele cu trafic intens din casă. De asemenea, culoare parchetului trebuie să se potrivească cu restul decorului din cameră, respectiv să aibă o culoare cumplementară cu cea a mobilierului, nu identică. Nuanţele de parchet mai închise se folosesc în încăperile de dimensiuni mari, cum ar fi living-ul, în timp ce camerele mici, care nu beneficiază de lumină naturală au nevoie de un model de parchet laminat de la Emenatwork cu o culoare mai deschisă.
Nu se alege aceiaşi nuanţă de parchet cu cea a mobilierului deoarece camera va fi lipsită de viaţă. O soluţie mult mai elegantă este aceea de a alege culori complementare, care să se completeze perfect una cu cealaltă.

Informaţii utile despre parchetul laminat

Parchetul laminat este unul dintre produsele des folosite datorită preţului avantajos, dar şi a calităţii remarcabile. Este un tip de pardoseală care rezistă pe termen lung, este uşor de montat şi la fel de uşor de întreţinut. Raportul calitate-preţ este unul excelent.
Montarea corectă a parchetului laminat trebuie să ţină cont de câteva lucruri, printre care:

Într-un mod general, în momentul în care optezi pentru finisarea pardoselii cu orice tip de parchet, trebuie să îl alegi pe cel potrivit. Trebuie să ţii cont că există modele lucioase, strălucitoare precum oglinda, parchet mat şi bineînţeles parchet laminat rezistent la apă şi la umezeală.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Cum să alegi parchetul laminat - sfaturi utile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x