Cum sa iti organizezi uleiurile esentiale

Publicat pe 21.05.2019 la 17:40 Actualizat pe 21.05.2019 la 17:45

In functie de dimensiunea sticlutelor, utilitatea lor sau orice alt criteriu la care te gandesti, le poti grupa in compartimente separate, intr-o geanta pentru uleiuri esentiale.

Foto: pixabay

Desi se spune ca uleiurile esentiale nu expira niciodata, ele pot fi expuse unor factori care pot duce la deteriorarea acestora, pierzandu-si astfel valoarea terapeutica.

Principalul factor care le poate afecta este oxigenul. Aplicarea pe piele a uleiurilor esentiale oxidate poate duce la iritatii grave, motiv pentru care este important ca acestea sa fie pastrate in conditii optime. Lumina si caldura pot afecta, de asemenea, componenta chimica a acestora, astfel ca trebuie pastrate in locuri intunecate si racoroase.

Pentru a prelungi durata de viata a uleiurilor esentiale, dar si pentru a le identifica mai usor, exista o serie de trucuri care te pot ajuta in organizarea lor.

Foloseste o geanta speciala

In functie de dimensiunea sticlutelor, utilitatea lor sau orice alt criteriu la care te gandesti, le poti grupa in compartimente separate, intr-o geanta pentru uleiuri esentiale.

In magazinele specializate gasesti asemenea genti in dimensiuni si culori diferite, potrivite pentru sticlute de orice capacitate. Ele pot fi simple sau compartimentate, astfel incat sa le organizezi eficient.

Fiind concepute special pentru sticlutele de uleiuri esentiale, ele au carcase de protectie impotriva socurilor, sunt usor de folosit si curatat, fiind perfecte pentru a fi luate in bagaj.

Pastreaza uleiurile esentiale intr-o cutie

Tot cu scopul de a le proteja de lumina si socuri, poti opta pentru o cutie speciala din lemn. Aceasta poate fi utilizata pentru pastrarea si transportarea sticlutelor, insa poate avea si un rol decorativ, perfect intr-o prezentare de uleiuri esentiale.

Tine-le intr-un sertar

Un sertar este, de asemenea, un loc ferit de lumina si caldura, care te poate ajuta sa protejezi uleiurile esentiale si sa le depozitezi eficient. In interiorul sertarului, aseaza suporturi sau organizatoare similare celor pentru ustensilele de bucatarie sau pentru produsele de machiaj, pentru a le grupa dupa diverse criterii.

Aranjeaza-le pe un raft

Sursa foto: pixabay.com

Daca esti pasionat de uleiuri esentiale, iti poti crea un adevarat altar unde poti pastra sticlutele parfumate. Foloseste obiecte decorative sau amenajeaza un raft dedicat. In acest caz, poti organiza uleiurile dupa bunul plac: dupa utilitatea lor, arome sau chiar in ordine alfabetica.

Este important, totusi, sa ai in vedere sa le feresti de lumina si caldura.

Foarte important!

Cele mai potrivite recipiente pentru uleiurile esentiale sunt sticlele inchise la culoare, pentru ca acestea nu permit patrunderea luminii. Cel mai bine este sa le pastrezi in sticlutele originale, special alese pentru pastrarea uleiurilor in conditii optime.

Un alt truc pentru prelungirea duratei de viata a uleiurilor esentiale este mutarea lor in recipiente mai mici, astfel incat sa reduci cantitatea de oxigen cu care acestea intra in contact. Totusi, daca optezi pentru aceasta varianta, tine cont ca nu este indicata utilizarea recipientelor de plastic (sau a sticlutelor cu pipete de plastic). Substantele din compozitia uleiurilor esentiale reactioneaza in contact cu plasticul, iar uleiul esential se poate deteriora.

De asemenea, pentru a evita oxidarea si deteriorarea rapida a uleiurilor, asigura-te ca dopurile sunt bine infiletate.

Si nu in ultimul rand, ai grija ca sticlutele de ulei sa fie ferite de copii si de animalele de companie, deoarece ingerarea acestora este foarte periculoasa pentru sanatate.

Daca vei tine cont de aceste sfaturi si te vei asigura ca uleiurile esentiale sunt pastrate intr-un mediu propice, te vei putea bucura de beneficiile lor terapeutice la potential maxim, pentru cat mai mult timp si in siguranta.

În articolul

Cum sa iti organizezi uleiurile esentiale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x