Cum sa-ti pregatesti locuinta pentru sezonul rece

Publicat pe 01.11.2019 la 20:04 Actualizat pe 01.11.2019 la 20:07

Sezonul rece se apropie și ar fi bine sa-ti pregatesti deja locuinta, ca sa nu te trezesti cu surprize neplacute, precum inghetarea tevilor sau defectarea centralei. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a fi pregatit de sezonul rece, astfel incat sa te poti bucura, in liniste, de tot confortul din locuinta ta.

Sezonul rece se apropie și ar fi bine sa-ti pregatesti deja locuinta, ca sa nu te trezesti cu surprize neplacute, precum inghetarea tevilor sau defectarea centralei. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a fi pregatit de sezonul rece, astfel incat sa te poti bucura, in liniste, de tot confortul din locuinta ta.

Verifica centrala termica

Toamna este perioada ideala pentru a-ti verifica centrala termica sau pentru a o schimba cu una mai performanta si mai moderna. Pe www.roinstalatii.ro gasesti centrale termice care asigura un consum redus, fiabilitate si o durata lunga de viata. Daca ai deja montata o centrala, ar fi bine sa chemi un specialist care sa verifice sistemul si sa se asigure ca nu vor fi probleme in urmatoarea perioada.

Cumpara un generator de curent

Pentru zonele in care au loc frecvente intreruperi de curent, in anotimpul rece ar fi util si un generator de curent, pe care sa-l ai la indemana in caz de nevoie. Poti cumpara un generator de curent electric cu pornire manuala sau cu baterie, luand in calcul si modelele care se opresc singure atunci cand revine tensiunea. Generatorul electric reprezinta o achizitie extrem de importanta, deoarece te salveaza din situatii neprevazute, care apar mai ales in anotimpul rece.

Izoleaza bine locuinta

Pentru o locuinta calduroasa, vei avea nevoie de o izolatie termica buna, care sa pastreze caldura in interior. In acest fel, poti face economii in ceea ce priveste cheltuielile pentru caldura, indiferent daca folosesti o centrala termica sau o soba pe lemne.

Daca ai avut probleme iarna trecuta din cauza izolatiei de proasta calitate, acum este momentul sa cumperi materiale performante si sa izolezi locuinta pe exterior si pe interior. Cere ajutorul unui specialist, care iti va recomanda materialele pe care sa le cumperi, astfel incat sa alegi ceva de calitate. Nu uita nici de izolatia terasei, podului sau mansardei, daca locuiesti la casa.

Verifica instalatiile

La fel de importante sunt si tevile si instalatia, de care trebuie sa te ocupi inainte sa vina inghetul. Poti ruga un specialist sa te ajute si sa verifice daca tevile din locuinta sunt in stare buna, daca nu exista scurgeri sau riscul sa inghete atunci cand este ger afara. Daca este nevoie, poti cumpara materiale pentru sudura sau accesorii de fixare pentru tevi, la recomandarea specialistului.


Odata cu venirea anotimpului rece, pot sa apara numeroase probleme, care iti vor afecta confortul, daca nu esti bine pregatit. De aceea, verifica intotdeauna centrala si instalatiile, nu uita sa cumperi un generator de curent si nu-ti lasa locuinta afectata de temperaturile scazute.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Cum sa-ti pregatesti locuinta pentru sezonul rece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x