Ești o iubitoare a florilor? Acestea sunt cele mai rezistente plante de apartament

Publicat pe 11.06.2015 la 13:25 Actualizat pe 11.06.2015 la 13:30

Există plante de apartament care s-au adaptat atât de bine la viaţa într-un apartament de bloc, încât nici chiar persoane care nu prea au timp şi le neglijează nu le pot distruge

Hepta

Există plante de apartament care s-au adaptat atât de bine la viaţa într-un apartament de bloc, încât nici chiar persoane care nu prea au timp şi le neglijează nu le pot distruge

Violeta de Africa sau de Parma

Are flori mov, catifelate şi numeroase frunze care cresc în cascadă. Violetele de Africa se pot muta uşor dintr-un ghiveci în altul şi floricelele sau frunzele uscate se pot îndepărta cu mâna. O dată la doi ani e recomandat să-i schimbi ghiveciul.
Violeta de Parma se dezvoltă foarte bine pe pervaz sau pe balcon pentru că are nevoie de multă lumină. Nu îi trebuie multă apă, deci se udă de maxim două ori pe săptămână.

Dracena

Există mai multe specii de Dracena care se adaptează bine creşterii în apartament. Specia Dracena Marginata seamănă cu un palmier şi poate ajunge până la 3 metri înălţime. Specia Dracena sanderian (Bambusul japonez) creşte cel mai bine în apă, dar, după ce i-au crescut rădăcinile foarte mult, o poţi muta în pământ. Are nevoie de lumină puternică şi trebuie udată numai atunci când pământul s-a uscat. Chiar dacă s-a ofilit, îşi va reveni imediat după ce este udată din nou.

Limba soacrei

Se numeşte Limba soacrei datorită frunzelor lungi şi ascuţite, dar şi datorită longevităţii sale. Este o plantă de casă, uşor de întreţinut şi care trăieşte mult.
Are nevoie de puţină lumină şi puţină apă, excesul de apă putând să ducă la putrezirea frunzelor. Dacă stă în interior, trebuie udată o dată sau de două ori pe iarnă, în funcţie de umiditatea din casă.

Citește AICI mai multe exemple

În articolul

Ești o iubitoare a florilor? Acestea sunt cele mai rezistente plante de apartament

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x