MOMENT DE RELAXARE: Cele mai parfumate scruburi corporale pe care să le pregătești acasă

Publicat pe 14.10.2016 la 09:00 Actualizat pe 14.10.2016 la 13:42

Scrubul corporal este un exfoliant pe care trebuie sa-l folosesti mai ales iarna, cand piela ta este mai aspra. Noi te invatam sa-l prepari singura, la tine acasa.

hepta.ro

O baie fierbinte, după o zi lungă și obositoare petrecută la locul de muncă, face ca toată grijile și problemele să dispară. Pe piața cosmeticelor sunt distribuite o mulțime de produse care te vor ajuta să ai parte de cea mai relaxantă experiență, de fiecare dată când hotărăști să intri în cada plină de aburi. De la geluri de duș cu aromă de frute, până la săpunuri cu miros de ciocolată și bureți de masaj. Pe lista acestor produse se numără și scrubul corporal, cunoscut și ca ”body scrub”. Acesta este un exfoliant pe care trebuie să îl folosești mai ales în sezonul rece, când pielea devine mai aspră din cauza frigului de afară. Ingredientul principal al acestui scrub este sarea, fie ea de mare sau himalayană.

Pregătește-ți singură un body scrub parfumat

Găsești o mulțime de produse exfoliante în comerț dar, de cele mai multe ori, ele sunt destul de costisitoare și conțin o mulțime de ingrediente adiacente, mai mult sau mai puțin benefice pentru pielea ta. Cu toate acestea, există și o alternativă naturală, aceea de a-ți prepara singură propriile scruburi pentru corp.

Am ales pentru tine trei dintre cele mai parfumate rețete de body scrubs, care îți vor transforma baia într-un adevărat univers al aromelor.

1. Exfoliant cu aromă de vanilie și nucă de cocos

Într-un recipient care se închide ermetic, amestecă zahărul brun și conținutul păstăii de vanilie. Lasă amestecul într-un loc ferit de lumină, timp de trei zile, pentru ca aroma vaniliei să se combine să se combine cu zahărul brun. După ce acest proces s-a încheiat, amestecă produsul obținut cu sarea de mare și adaugă treptat uleiul de cosos. Rezultatul trebuie să aibă consistența nisipului ud. Depozitează-l într-un vas de sticlă și folosește-l ori de câte ori dorești.

2. Exfoliant cu ulei de jojoba și aromă de trandafir

Într-un recipient de sticlă, amestecă sarea de mare și sarea himalayană, apoi adaugă uleiul esențial de jojoba. Amestecă bine totul, după care poți adăuga picături de ulei esențial de trandafiri, în funcție de aroma pe care ți-o dorești, mai puternică sau mai puțin pregnantă, dar și de consistența scrubului.

3. Exfoliant cu aromă de cafea și lâmăie

Combină cafeaua măcinată cu sarea amară și uleiul de cocos, dar ai grijă să adaugi uleiul treptat, în așa fel încât preparatul tău să îți păstreze forma solidă. Atunci când amestecul ajunge la consistența dorită, adaugă și câteva picături de ulei esențial de lămâie, în funcție de propriile preferințe. Depozitează totul într-un vas închis ermetic și așează-l pe etajera din baie, cât mai aproape de cadă. Arma cafele îți va provoca dependență, așa că o să vrei să folosești scrubul foarte des.

În articolul

MOMENT DE RELAXARE: Cele mai parfumate scruburi corporale pe care să le pregătești acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x