Obiceiuri sănătoase pentru o dimineață de weekend perfectă

Publicat pe 29.07.2019 la 09:19 Actualizat pe 29.07.2019 la 09:23

Lista cu lucrurile pe care vrem să le facem la finalul săptămânii este lungă și ca să te asiguri că poți împlini o mare parte dintre ele trebuie să te organizezi eficient încă de la prima oră.

Iubim weekendurile pentru că avem mai mult timp pentru noi. Încă de vineri seara ne înseninăm privirile la gândul că urmează două zile în care putem să ne relaxăm, să ne uităm la filme, să ieșim cu prietenii, să ne odihnim. Lista cu lucrurile pe care vrem să le facem la finalul săptămânii este lungă și ca să te asiguri că poți împlini o mare parte dintre ele trebuie să te organizezi eficient încă de la prima oră. Avem pentru tine câteva obiceiuri care, aplicate dimineața, îți garantează o zi productivă, de succes.

1. Începe ziua cu o cafea bună

Mirosul ei, aroma, gustul și stările pe care le-ai asociat deja cu ea transformă cafeaua într-un ajutor de nădejde atunci când vrei să te simți bine și să începi ziua cu energie și cu zâmbetul pe buze. Un studiu recent, realizat pe 10.177 de subiecți, cu vârsta cuprinsă între 20 și 90 de ani, a demonstrat faptul că persoanele care obișnuiesc să bea cafea la primele ore ale zilei își reduc la jumătate riscul de a suferi de anxietate sau depresie. Există mai multe ipoteze care ar explica aceste rezultate. Una dintre ele ar fi că această băutură stimulează producția de dopamină și serotonină, neurotransmițători cunoscuți ca fiind hormonii fericirii. Așa că pregătește cel mai bun filtru și cea mai aromată cafea și relaxează-te câteva momente. În timpul acesta poți face următorul exercițiu propus în rândurile de mai jos.

2. Pentru ce ești recunoscătoare?

Celebrul autor și speaker motivațional Anthony Robbins spunea că „nimic nu e mai trist decât un om care are succes și e în același timp furios că nu are mai mult succes”. O tehnică des recomandată în cărțile de dezvoltare personală și al cărei efect benefic a fost dovedit științific este practica recunoștinței. Un exercițiu care merită să fie făcut în fiecare dimineață și care presupune doar atât: să iei o agendă și un pix și să notezi timp de 21 de zile, trei-cinci motive pentru care ești recunoscătoare în acea zi.

Studiile au arătat că această practică are capacitatea de a stimula creierul să secrete neurotransmițători benefici organismului și să stimuleze emoții precum bucuria, empatia, pacea, iubirea.

3. Planifică-ți ziua în agendă

Timpul tău este important și merită investit în lucrurile care te pasionează, mai ales când vine vorba de weekend. Pe lângă tehnica recunoștinței, folosește timpul pe care îl petreci la cafea ca să notezi într-o agendă activitățile pe care îți propui să le faci în acea zi. Acest obicei te va ajuta să gestionezi mai bine timpul și să te asiguri că rezolvi lucrurile esențiale pentru tine. Poți face acest exercițiu folosind o agendă sau descărcând pe telefon una dintre aplicațiile concepute special pentru managementul timpului.

4. Fă câteva exerciții

15 minute în fiecare dimineață te mențin în formă și te ajută să dai energie zilei care tocmai a început. Pregătește-ți playlistul preferat și, în ritmul muzicii, fă câteva exerciții de stretching sau alte exerciții ușoare care pun sângele în mișcare și îți vor antrena toți mușchii. Practicat în fiecare dimineață, sportul:

● Te ajută să scapi de tensiunile musculare acumulate pe parcursul nopții;
● Îți oferă energie pentru întreaga zi;
● Stimulează activitatea cerebrală, mărind puterea de concentrare.

5. Începe dimineața cu o gură de aer proaspăt

Deschide fereastra și respiră adânc de câteva ori. În câteva minute vei simți cum tot corpul se relaxează, mintea se destinde și starea ta de spirit se îmbunătățește tot mai mult. Aerul proaspăt, mai ales în anotimpul rece, curăță plămânii și oxigenează creierul rapid, iar în scurt timp organismul tău începe să funcționeze la cotele sale maxime.

6. Hidratează-te

Unul dintre cele mai eficiente moduri în care te poți energiza chiar de la primele ore ale zilei este să bei pe stomacul gol un pahar de apă cu lămâie. Cu un conținut bogat în vitamina C, acest remediu te ajută să detoxifici rapid organismul, să îl hidratezi și, în plus:

● Îți îmbunătățești digestia;
● Întărești sistemul imunitar;
● Alcalinizezi organismul.

Cu astfel de obiceiuri weekendul tău nu poate fi altfel decât reușit, productiv și energic. Ideal este să practici aceste trucuri și în timpul săptămânii. Rezultatele benefice vor apărea rapid.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Obiceiuri sănătoase pentru o dimineață de weekend perfectă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x