A făcut pariu cu părinții că dacă va face un milion de dolari înainte de 18 ani, nu-l vor obliga să meargă la facultate! Și a câștigat!

Publicat pe 03.07.2017 la 14:52 Actualizat pe 03.07.2017 la 16:05

Povestea tanarului care a facut primul milion de dolari inainte de 18 ani a facut inconjurul lumii!

La 15 ani, Erik Finman a făcut un pariu cu părinții săi: dacă va ajunge milionar înainte de vârsta majoratului, nu va fi forțat la Universitate.

Ce credeți că a făcut tânărul? Ei bine, după ce a creat propriul Imperiu online, este considerat a fi unul dintre cei mai inteligenți tineri din lume.

Finman le-a spus părinților, Paul și Lorna, că vrea să abandoneze liceul din cauza comportamentului abuziv și jignitor al profesorilor la adresa elevilor. Adesea, lui și colegilor li se reproșa că nu vor ajunge mai sus de lucrători la fast-food din cauza ”incapacităților intelectuale”.

Tânărul, determinat să demonstreze contrariul, a decis să-și schimbe viața punând bazele propriei afaceri menite să ocolească sistemul educațional convențional.

Însă pentru a înțelege despre ce este vorba, trebuie să ne întoarcem în anul 2012, atunci bunica i-a dăruit un plic cu 1000 de dolari, cu ocazia zilei lui de naștere. La vârsta de 12 ani, tânărul nu a cheltuit banii, așa cum probabil orice copil ar face-o, și a preferat să-i investească într-o monedă digitală numită ”bitcoin”.

După doi ani, acea mie a devenit 100 000 de dolari, suficient ca mai apoi el să-și creeze o aplicație digitală în domeniul educațional care avea să-i satisfacă totodată frustrările legate de... modul tradițional de școlarizare.

Astfel că, filosofia sa este că poți învăța orice, oricând și din orice loc. Metoda este foarte simplă: accesezi pagina, te înregistrezi și îți alegi dacă vrei să fii profesor sau elev. Nu există limite legate de vârstă sau de profesie, în ideea de a preda exact la ceea ce ești bun, indiferent de domeniu. Totul e online, așadar, nu trebuie să fii într-o sală de clasă.

Cu toate acestea, averea sa este măsurată tot în moneda virtuală bitcoin, o monedă al cărei viitor este incert deoarece, deocamdată, nu este susținută de vreun guvern sau bancă centrală. Moneda bitcoin permite utilizatorilor să o schimbe pe bunuri şi servicii.

În articolul

A făcut pariu cu părinții că dacă va face un milion de dolari înainte de 18 ani, nu-l vor obliga să meargă la facultate! Și a câștigat!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x