Chef Cătălin Scărlătescu respectă tradiția: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta

Publicat pe 04.07.2016 la 13:05 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:12

Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care și-a făcut o tradiție din a pleca cu barca pe mare. Vacanța înseamnă pentru cunoscutul jurat de la Antena 1 prieteni, preparate din pește și zile însorite petrecute pe mare, cu barca.

Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care și-a făcut o tradiție din a pleca cu barca pe mare. Vacanța înseamnă pentru cunoscutul jurat de la Antena 1 prieteni, preparate din pește și zile însorite petrecute pe mare, cu barca.

Anul acesta, chef Cătălin și-a adunat prietenii și împreună au petrecut o săptămână pe apele grecești și au făcut turul coastei Peloponeze, cu Poros, Spetses, Leonidas, Hydra.

A fost o experiență mai frumoasă pentru că am plecat mai mulți. Am fost vreo 7 bărci, eu și cu cei de la Party Sails. În drum spre Poros, de exemplu, am făcut baie în mijlocul mării, apoi ne-am oprit în oraș și am mers la cea mai bună tavernă, Posedion, unde Cristi, un bucătar român, gătește dumnezeiește. Are cea mai bună salată de caracatiță”, povestește încântat cheful.

Și pentru că atunci când ai un chef la bord vacanța are și miros de bucate delicioase, toți musafirii de pe barcă s-au delectat cu celebra tocăniță de pește gătită de Cătălin.

„Fiecare zi parcă a fost mai frumosă decât alta. Am făcut baie, am gătit pe barca, am luat pește din Spetses, de la pescărie, și le-am făcut celor de pe barcă vestita tocană de pește la slow cooking. Suntem la al doilea an de vestita tocană de scorpie de mare.

Întors în țară, chef Scărlătescu se pregătește pentru ediția de București a Festivalului Scoicilor, pe 7, 8, 9 și 10 iulie, după care va începe filmările pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”.

În articolul

Chef Cătălin Scărlătescu respectă tradiția: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2024. Berbecii sunt sfătuiți să facă ce le place. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Elevi care se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali la liceele din România. "Urcă în patru labe scările"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Catine
Cannes 2024. Rochii spectaculoase care au atras toate privirile în prima zi a Festivalului de Film
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Cristi Borcea se întoarce la “marea dragoste” după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Spynews
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
DeParinti
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
MediCOOL
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
HelloTaste
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
x