Cum ii arati permanent copilului tau dragostea pe care i-o porti?

Publicat pe 22.12.2016 la 15:34 Actualizat pe 22.12.2016 la 17:01

Copilaria este, de departe, cea mai fericita perioada din viata unui copil, perioada in care trebuie sa simta neconditionat dragostea parintilor. Inca de cand se afla in burtica mamei, fatul reactioneaza in functie de starea de emotionala a acesteia. Primul contact dintre ei, cu siguranta unul plin de emotie si entuziasm, nu face decat sa intareasca aceasta puternica legatura creata pe parcursul celor 9 luni. Insa, de cand vine pe lume, este foarte important ca un copil sa simta in permanenta iubirea celor din jur si, in special, a parintilor.

Pentru o dezvoltare armonioasa si frumoasa a copilului sau, orice parinte trebuie sa se asigure ca ii arata acestuia zilnic iubirea pe care i-o poarta. Inca de cand este mic, un copil simte afectiunea pe care ceilalti i-o transmit. Intrucat mama este cea care petrece cel mai mult timp cu el, trebuie sa se asigure ca ii arata toata caldura si iubirea sa.

Daca esti o proaspata mamica si nu stii exact cum ar trebui sa te porti cu copilul tau, nu uita ca dovezile mici de afectiunea fac diferenta. Iata care sunt modalitatile prin care poti sa ii transmiti copilului tau iubirea pe care i-o porti:

• Vorbitul bland si afectuos ii va transmite celui mic caldura ta. Chiar inainte de a incepe sa vorbeasca, el intelege ceea ce ii spui si este influentat de tonul pe care il ai. De asemenea, cu cat ii vorbesti mai mult, cu atat el va reusi sa spuna primele cuvinte mai repede. Este bine sa ii repeti des cuvintele pe care vrei ca el sa le spuna si, astfel, ii testezi si atentia.

• Cantecelele reprezinta o alta modalitate de a il face pe bebe sa aiba o stare de bine. Combinate cu zambetul tau, acestea ii vor transmite cat de mult il iubesti. Este foarte bine sa ii zambesti continuu copilului si sa-i transmiti bucurie.

• Amenajarea camerei ii influenteaza copilului starea. Nu uita sa tii cont de toti factorii din jur, daca iti doresti ca el sa se simta foarte bine. De exemplu, orice copil percepe lumina puternica si este afectat de ea. Daca vrei ca el sa aiba tot confortul si un somn lin, poti cauta un baldachin care sa il fereasca de razele soarelui. Un asemenea accesoriu va oferi camerei micutului tau un plus de culoare.

• Mangaierea si tinutul in brate sunt activitatile preferate ale unui copil. Specialistii considera ca un copil care a avut parte de acestea, se va dezvolta mai repede emotional si va reusi sa stabileasca relatii sociale mult mai usor cu cei din jur cand o sa creasca.

Atunci cand vine vorba de dovezile de dragoste si de afectiune, un copil nu este niciodata prea mic. Dar cum procedezi atunci cand acesta mai creste si trebuie sa ii mentii constant atentia si sa te asiguri ca simte iubirea ta? Simplu! Cea mai buna modalitate este sa iti petreci cat mai mult timp cu acesta si sa va jucati impreuna.

Inainte de a alege cele mai potrivite jucarii micutului tau, trebuie sa te asiguri ca ele indeplinesc cateva criterii esentiale, si anume:

• ca ii sunt potrivite varstei;
• ca incurajeaza si activitatea fizica;
• ca stimuleaza procesul invatarii;
• ca nu il pun in pericol;
• ca ii incurajeaza creativitatea;
• ca asigura o experienta multi-senzoriala.

Daca ai cautat si iti este greu sa iei o decizie, pentru ca nu stii ce jucarii si accesorii reprezinta alegeri potrivite, poti avea in vedere urmatoarele:

1. Lego

Fiecarui copil ii plac jucariile si se simte foarte bine atunci cand un adult se joaca cu el, caci i se acorda numai lui atentie. Ideal este ca jucariile pe care le alegi sa il ajute pe copil sa isi dezvolte imaginatia, sa sorteze in functie de culori si dimensiuni. In vederea acestor scopuri, o solutie la indemana o reprezinta lego. Cu aceste piese, poti inventa jocuri distractive si, astfel, copilul va deprinde mai usor coordonarea dintre mana si ochi, va invata cum sa imbine piesele si cum sa le aleaga pe cele potrivite.

2. Tricicleta

Pentru ca orice copil trebuie sa isi foloseasca cat mai mult piciorusele pentru dezvoltarea functiilor motorii, o tricicleta este extrem de utila. Pe aceasta o poti lua chiar si cand mergeti in parc, la plimbare. Pentru a face alegerea potrivita in cazul unei triciclete, trebuie sa tii cont de materialele din care este confectionata, de manere si, nu in ultimul rand, de casca de protectie, care nu trebuie sa lipseasca!

3. Cartile de povesti cu imagini

Cartile de povesti care au si imagini sugestive sunt extraordinare pentru copii. Acestea aduc o interactiune deosebita intre parinti si copii, iar asta o poti vedea si tu foarte usor. In timp ce ii citesti o carte copilului tau, indica-i imaginile aferente fiecarei sectiuni a povestii. Apoi, incurajeaza-l pe el sa iti vorbeasca despre imaginile pe care le vede si ajuta-l sa isi dezvolte capacitatile de a vorbi si de a povesti.

Prin urmare, copilul tau va simti dragostea ta in orice moment, daca ai in vedere sfaturile de mai sus. Cu siguranta, iti doresti ce este mai bun pentru el si vrei ca dezvoltarea sa sa fie armonioasa din toate punctele de vedere. Nu uita sa ii vorbesti bland, sa ii canti si sa ii zambesti continuu. De asemenea, mangaierea, tinutul in brate si asigurarea confortului sunt esentiale. Pe de alta parte, cand copilul tau mai creste este bine sa achizitionezi niste jucarii care sa ii stimuleze creativitatea, sa il faca curios si sa ii asigure o invatarea continua.

Lego-ul, tricicleta si cartile de povesti cu imagini nu trebuie sa lipseasca din viata niciunui copil, pentru ca indeplinesc criteriile esentiale dezvoltarii acestuia.

În articolul

Cum ii arati permanent copilului tau dragostea pe care i-o porti?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: „S-a mutat special din București!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x