Cum sa ai o piele impecabila vara

Publicat pe 30.08.2010 la 14:16 Actualizat pe 31.08.2010 la 16:24

Vara este timpul sa te relaxezi si sa iti reincarci bateriile insa sezonul cald vine si cu probleme pentru pielea ta, care pot persista si pe timpul toamnei.. Arsurile solare, intepaturile de tantar, acneea si iritatiile de tot felul sunt dese in anotimpul calduros. Doctorul care are raspuns la toate intrebarile, Mehmet Oz, a invitat-o pe medicul Elizabeth Tanzi sa intervina cu sugestii pentru a preveni aceste probleme.



Cremele cu FPS, palariile si ochelarii de soare te protejeaza de arsurile solare


O simpla arsura solara din copilarie creste riscul de imbolnavire de cancer de piele, melanom, la maturitate. Cel mai bun tratament pentru arsuri solare consta in prevenirea lor, de fapt; protectia solara este foarte importanta. Trebuie sa folosesti produse de corp cu factor de protectie 30, pe care sa le reaplici din 2 in 2 ore, cand faci plaja, si imediat dupa baie in piscina sau dupa jogging. Cremele si lotiunile de corp sunt mult mai eficiente decat sprayurile pentru ca acopera mai multa suprafata, intra in piele si formeaza o pelicula protectoare.

La fel de importante sunt palariile si ochelarii de soare, care limiteaza expunerea scalpului si ochilor la razele solare.

SFAT : Daca inevitabil te arzi, aplica o compresa rece, o lotiune hidratanta usoara si 400 mg de ibuprofen la o masa, pentru a reduce inflamatia.

Nu uita! Hidrateaza-te permanent cu apa sau bauturi cu minerale (destinate sportivilor).


Acidul salicilic si glicolic impiedica aparitia cosurilor


Orice ai face, nu poti scapa de actiunea caldurii si umiditatii asupra pielii tale ; combinate cu makeup si produse de protectie solara, inchid porii si imbacsesc tenul . Rezultatul? un ten acoperit de cosuri. Vara, acest proces poate fi oprit daca folsoesti produse bogate in acid salicilic si glicolic. Demachiantele, tonicele si lotiunile care contin aceste substante sunt perfecte pentru exfolierea pielii.

SFAT: Nu uita sa te demachiezi inainte si dupa ce faci sport, pentru a impiedica particulele de praf sa acopere porii deschisi.

Achizitioneaza creme cu hidrocortizol impotriva intepaturilor de insecte


Cum iese soarele, te si grabesti sa iesi la iarba verde. Acolo insa, tantarii nu te lasa in pace, noua lotiune solara iti ataca epiderma in loc sa te protejeze si urzicile ti-au si facut basici - tot ce vrei este sa te intorci acasa si sa nu mai iesi niciodata la padure.

Dar nu te grabi sa iei masuri atat de drastice, cand poti trata toate aceste probleme de acasa. Cremele cu hidrocortizol sunt ideale pentru intepaturile de insecte ; nu ai nevoie decat de o cantitate foarte mica si le poti cumpara de la farmacie, fara prescriptie medicala.

SFAT: Daca ai intrat in contact cu iedera sau urzici e un pic mai complicat; intai, spala locul bine cu apa, pentru a indeparta uleiul care provoaca mancarimile, apoi apeleaza cu incredere la hidrocortizol. In cazul in care problema persista, consulta-ti medicul de familie.

sursa: doctoroz.com
sursa foto: wordpress.com

În articolul

Cum sa ai o piele impecabila vara

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x