Dr. Oz/ Ce e normal si ce e anormal cand vine vorba de sanatatea ta

Publicat pe 10.12.2010 la 22:27 Actualizat pe 10.12.2010 la 22:44

Editie speciala "Ask Dr Oz": sunt normal?

Dr. Oz raspunde inca o data intrebarilor din public, de la cei de acasa via Facebook sau video si celor din Times Square, unde l-a trimis pe reporterul-comediant Chuck Knight. Sa vedem cati dintre americani sunt anormali si daca te regasesti in vreuna din intrebarile lor.

Americanii din Times Square au avut intrebari legate de auz, incheieturi si tuse. Sa vedem verdictul lui Dr.Oz.

  1. Imi simt telefonul vibrand, dar de fapt nu face asta. Sunt normala?De fapt, da, aceste fenomen este numit in stiinta “sunetul fantoma”.

  1. Cat de comune sunt incheieturile duble la degete? Daca intrebarea este daca esti normal, atunci da – incheieturile duble nu sunt o anormalitate.

  1. Am tuse expectoranta in fiecare dimineata – sunt normala? Se aude ca si cum as avea ceva blocat in trahee si mucusul este transparent. Daca si tu te confunti cu aceasta problema, afla ca nu ai de ce sa iti faci griji; este complet normal. In timpul noptii se acumuleaza mucus in gat si dupa 7-8 ore de somn este normal sa simti nevoia de a-l elimina. Daca te deranjeaza, foloseste remediul lui Dr. Oz: un amestec de ceai cu cidru de mere si otet.

O spectatoare din public a avut urmatoarea nelamurire: “De fiecare data cand rad foarte tare, ma apuca sughitul. Sunt normala?” Dr. Oz spune ca atunci cand tragi aer in piept, impingi stomacul in afara iar diafragma coboara. Atunci cand expiram, dimpotriva, plamanii sunt impinsi in sus. Sughitul este un spasm al nervului care merge spre diafragma, obligand-o pe aceasta sa coboare in timp ce plamanii se umplu cu aer. In acest moment, omul tinde sa inchida gura si atunci, aerul comprimat de plamani provoaca sughitul. Solutie: bea un pahar de apa, tinandu-l in jos si nu in sus. In felul acesta, trebuie sa iti tii inspiratia si nu mai sughiti.

Daca sotul tau se confrunta cu bufeuri si credeati ca este singurul care se confrunta cu o asemenea ciudatenie, iata ca si un spectator din public are aceeasi problema. Dr.Oz. ne reasigura: bufeurile nu sunt straine nici barbatilor. In medicina exista explicatii si pentru aceste fenomene. Bufeurile nu sunt exclusiv simptomele menopauzei, ci pot aparea si al barbate in urma unui dezechilibru hormonal. Daca organismul tau produce mai mult estrogen decat testosteron, atunci temperatura corpului se va ridica brusc si vei avea bufeuri. Pont: convinge-l sa scape de toata grasimea adunata pe burta, pentru ca ea este una dintre vinovatii eliberarii de extrogen in exces.

Ultimele intrebari tin de frumusete si igiena

  1. Astfel, o fana a lui Dr.Oz intreaba daca este normal sa aiba afte dureroase pe buze care tin intre o saptamana si 10 zile, de cateva ori pe an. Desi frecventa aparitiei aftelor este cam mare, Oz crede ca nu trebuie sa intre in panica. Daca orice alt medicament/tratament nu a dat roade, atunci apeleaza la o solutie homeopata: balsamul cu lamaie. Il poti pune direct in ceai si il poti bea asa.

  1. Ata dentara si betisoarele de urechi – ar trebui sa miroasa dupa ce imi fac igiena? Raspunsul lui Dr. Oz este negative. Daca ceara din urechi este curata atunci nu ar trebui sa simti niciun miros. Cat despre ata dentara, aceasta retine un miros neplacut doar daca ai gingivita sau nu te-ai spalat pe dinti cum trebuie.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV

În articolul

Dr. Oz/ Ce e normal si ce e anormal cand vine vorba de sanatatea ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x