Dr. Oz iti dezvaluie tot ce trebuie sa stii despre... sperma

Publicat pe 23.09.2010 la 16:37 Actualizat pe 23.09.2010 la 17:20

Tot ce trebuie sa stii despre...sperma

Ghicitoarea Dr Oz: ce arata ca doua avocado, sunt in pereche, dar unul este mai jos decat celalalt? Daca raspunsul tau au fost testiculele, ai intuit partea anatomica la care se refera Oz. Vei afla tot ce trebuie sa stii despre "bijuteriile familiei" si cum afecteaza ele sanatatea partenerului tau.

In primul rand, o curiozitate: de ce se afla testiculele in afara corpului, pe cand ovarele femeii sunt inauntru? Aceasta organizare anatomica are un scop - testiculele sunt in exterior, pentru ca sperma sa se maturizeze la o temperatura joasa.

SANATATEA SPERMEI ESTE CRUCIALA, DACA VREI SA AI COPII

In continuare, cea mai mare frica a barbatilor si femeilor deopotriva, este ca sperma va fi putin sau deloc fertila. Totul se reduce, in acest context, la calitatea spermatozoizilor, cei care joaca un rol fundamental in procesul de fertilizare. Astfel, la un contact sexual neprotejat, in jur de 220 de milioane de spermatozoizi trec prin trompele uterine spre ovule. Perisorii din trompele uterine imping ovulul in jos iar spermatozoizii urca. Primul care patrunde este cel castigator; pentru ceilalti, misiunea s-a incheiat. Ovulul fertilizat va cadea in gol, va ajunge langa peretele uterin si o sa inceapa sa se dezvolte, dand nastere unei noi vieti.


CONDITII PENTRU O SPERMA SANATOASA


Sperma trebuie sa fie de cea mai buna calitate, pentru ca barbatul sa poata procrea. Dr Oz iti spune care sunt indiciile dupa care poti stabili daca sotul tau are calitatea si cantitatea indicata de sperma.


1. Forma spermatozoizilor - neaparat ovali si cu capete ascutite. Altfel, spermatozoidul tesit nu va strapunge niciodata ovulul pentru a-l fertiliza. De aici, apar si problemele de fertilitate la barbati.


2. Trebuie sa inoate bine. Nu toti spermatozoizii au acelasi traseu - unii se vor duce direct la ovul, altii vor ocoli, unii nu vor inota deloc. Cei care stau pe loc nu pot fertiliza ovulul. Ei intra primii in uterul femeii special pentru a proteja ovulul de alta fertilizare.


3. Culoarea - poate sa fie tulbure sau clara. Daca este tulbure nu ai de ce sa te ingrijorezi; in schimb daca este clara, inseamna ca sperma contine vezicule seminale si lichid de la prostata, dar nu samanta insasi ; in ultimul caz, barbatul nu este fertil.


Femeile trebuie sa fie atente daca barbatii lor au varicocela, una dintre cauzele cantitatii reduse de testosteron produse de barbati. Varicocela arata ca o gramajoara de vene albastre in scrot.

SUPLIMENT NATURAL PENTRU BARBATI


Pentru a se asigura ca elimina destul testosteron, barbatii trebuie sa absoarba mult zinc. Exista pe piata suplimente minerale, dar cea mai buna sursa de zinc raman stridiile.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.
În articolul

Dr. Oz iti dezvaluie tot ce trebuie sa stii despre... sperma

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x