PREMIERA! Trei experti mondiali in medicina alternativa isi dezvaluie secretele

Publicat pe 07.09.2010 la 15:33 Actualizat pe 07.09.2010 la 22:03

Trei experti mondiali impartasesc secretele medicinei alternative

Desi este medic, Dr Oz este dispus sa recunoasca ca de multe ori medicina traditionala nu detine toate raspunsurile. Ne trezim peste noapte cu dureri pe care nu le putem explica, contractam boli incurabile, medicamentele pe care le luam nu dau roade desi sunt cele indicate… Care este explicatia? Exista momente cand sufletul trebuie vindecat pentru ca ranile sa se cicatrizeze. De acest lucru se ocupa medicina alternativa.

Dr Oz a invitat in studioul sau trei figuri eminente in diferite ramuri ale medicinei alternative. Cathy Freston, autoare a patru carti de succes despre relatii sanatoase, introspectie si alimentatie, Joseph Marcola, osteopat acreditat si specialistul mondial in relatia minte-corp, Deepak Chopra. In premiera aflati in aceasta formula, acesti guru ai medicinei alternative ti-au dezvaluit secretele unei vieti amonioase.

Cathy Freston: “Oamenii au ideea preconceputa ca trebuie sa isi schimbe dieta peste noapte, dar nu este asa”

Cathy Freston nu este un nutritionist certificat sau doctor, ci doar o femeie obisnuita cu un scop maret: acela de a duce o viata mai sanatoasa avand grija de alimentatia sa. Principiul dupa care isi conduce viata presupune alegerea cu grija si responsabilitate a alimentelor pe care le consuma.

Ea spune ca si noi putem face la fel, cu conditia ca inainte sa ne schimbam regimul alimentar, sa cautam informatii despre fiecare aliment in parte. Pana atunci, Cathy ne recomanda tuturor un tip de dieta care nu da gres: dieta mediteraneana. Conform spuselor Dr Oz, aceasta dieta s-a dovedit a fi cea care asigura longevitatea.

Ce presupune: nuci, peste sau naut, esentiale pentru aportul Omega 3. La acestea se adauga otetul balsamic si uleiul de masline. Avand fitonutrienti, putem fi siguri ca grasimile nu se vor depune, ca in cazul proteinei animale.

Secret Cathy Freston: Trebuie sa tii o dieta de detoxifiere macar o data sau de doua ori pe an, timp de 21 de zile, in care vei renunta la zahar, alcool, cofeina, gluten, produse animale.

Joseph Mercola, figura controversata a medicinei alternative

Joseph Mercola este osteopat acreditat si are cea mai vizitata pagina de medicina alternativa de pe Internet. Multi oameni ii urmeaza sfaturile, nu si medicii; acestia au fost sceptici de la inceput cu privire la ideile sale revolutionare.

Joseph Mercola a confirmat primul importanta vitaminei D si pericolul siropului de porumb. Dar nu asta l-a facut “antipatic” oamenilor de stiinta, ci parerile sale despre medicina si companii farmaceutice. In cadrul emisiunii lui Dr Oz acesta a afirmat inca o data ca se indoieste de intentiile bune ale companiilor farmaceutice, insinuand ca produc medicamente care nu ne sunt necesare, inducand nevoia de ele.

Secret Joseph Mercola: ai grija inainte de toate sa ai suficienti acizi Omega 3 in organism, dat fiind ca acestia ajuta in bolile cardiovasculare, la articulatii, pentru sindromul premenstrual, menopauza. Cele mai bune surse de Omega 3 sunt crustaceele, in special krillul (o specie de crevete); daca nu vrei sa il consumi ca atare, se gasesc si pastile cu ulei de krill.

Deepak Chopra : “Invata sa obtii gratificatie instanta”

Deepak Chopra este un simbol al medicinei alternative in SUA si in lume. Este singurul dintre cei trei care are pregatire medicala dar asta nu l-a impiedicat sa recunoasca puterea medicinei alternative, fapt pentru care a aprofundat tehnici de meditatie si ayurveda. Pana in ziua de astazi, Deepak Chopra a publicat 50 de carti pe acest subiect.

De retinut! Incredibil, dar Deepak Chopra infirma credinta conform careia gandirea pozitiva iti aduce fericirea. “Daca ii spui acest lucru [gandirea pozitiva te va face fericit] cuiva care a adunat mult bagaj emotional in viata, il vei exaspera, va deveni frustrat. El trebuie mai intai sa scape de toxinele emotionale, sa isi controleze starile, pentru ca, apoi, sa introduca pozitivitatea in viata sa” .

Secret Deepak Chopra: Oamenii vor, inconstient sau nu, gratificatie pe loc. Cand preferam sa mancam tablete de ciocolata fara masura, in loc sa ne gandim la ce efect vor avea ele asupra corpului nostru, ne concentram pe clipa din prezent. Dar exista si alte cai de a obtine multumire pe loc, fara sa implice calorii. Ca sa descoperi ce te face pe tine fericit, mediteaza. In timpul meditatiei, mintea intra in contact cu sinele, moment in care pasesti spre constiinta colectiva.

Cum sa meditezi: stai intr-o pozitie confortabila, adica picioare pe sol, maini intinse si ochi inchisi. Apoi, pentru 1 minut, controleaza-ti respiratia si simte-ti corpul. Chiar daca sunt zgomote in jur si esti distras, nu te lasa, continua. Chiar daca nu ne reuseste din prima, trebuie sa incercam si de fiecare data sa nu ne facem asteptari prea mari. Asteptarile sunt cele care ne distrug sansele de reusita.

La final de emisiune, publicul le-a pus maestrilor trei intrebari. Afla raspunsurile lor, urmarind video.

Ce intrebari le-ai pune tu specialistilor?

În articolul

PREMIERA! Trei experti mondiali in medicina alternativa isi dezvaluie secretele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x