Tara Conner a castigat titlul de miss SUA sub influenta drogurilor

Publicat pe 30.08.2010 la 08:34 Actualizat pe 31.08.2010 la 10:08

Oprah aduce in atentia publica delicata problema a consumului de droguri. Cei mai multi oameni incep sa abuzeze de pastile care le-au fost prescrise (de exemplu analgezice), iar cand acestea nu mai au efect, trec la droguri din ce in ce mai puternice.

Legenda muzicii, Michael Jackson, castigator al premiului Oscar, actorul Heath Ledger si copilul-vedeta Corey Haim - toti impartasesc un destin tragic, datorat cel mai probabil drogurilor. Si ei nu sunt singurii. Consumul de droguri afecteaza tot felul de oameni, indiferent de sex, religie, nationalitate, educatie sau situatia financiara ori sociala.

Una din cele 6 milioane de dependenti de pastile

In America exista circa 6 milioane de dependenti de pastile care le-au fost prescrise de doctori, motiv pentru care aceasta este considerata cea mai subapreciata problema a tarii. Majoritatea oamenilor cunosc pe cineva care a fost afectat de consumul de droguri, dar nimeni nu si-a imaginat vreodata ca acest fenomen s-ar putea infiltra chiar si intr-o institutie americana de valoare, precum concursul de frumusete Miss SUA.

In 2006, s-a intamplat inimaginabilul. La scurt timp dupa ce a fost incoronata ca Miss SUA, comportamentul nepotrivit al Tarei Conner a inceput sa tina prima pagina a ziarelor. Presa a relatat despre consumul ilegal de alcool, abuzul de droguri si poze scandaloase ale reginei frumusetii.

Lovitura de gratie a venit la opt luni dupa concurs, cand Tara a fost testata pentru consum de cocaina iar rezultatul a fost pozitiv. Atunci cand mogulul Donald Trump, co-proprietar al organizatiei Miss SUA, a organizat o conferinat de presa, toata lumea, inclusiv frumoasa blonda a crezut ca ea va fi concediata si detronata. Spre surpriza tuturor, afeceristul i-a mai oferit o sansa, dupa ce tara a fost de acord sa se interneze intr-o clinica de dezintoxicare.

Alcool, pastile si auto-mutilare

Oprah a convins-o pe fosta Miss SUA sa vorbeasca in sfarsit in public despre drumul auto-distructiv al consumului de droguri.

La varsta de doar 13 ani, Tara Conner ii facea pe baieti si barbati deopotriva sa o urmareasca cu privirea si la sfatul unor prieteni a inceput sa participe la consursuri de miss. Frumusetea si determinarea ei au ajutat-o castige coroana dupa coroana, dar dedesubtul zambetului de pe podium, lumea ei se prabusea. Cand avea 14 ani, parintii ei au divortat si la scurt timp, bunicul pe care il iubea enorm a murit. "Simteam ca tip dupa ajutor, dar nimeni nu ma putea auzi, pentru ca toti erau atat de preocupati de propriile vieti", spune Tara despre acea perioada.

In timpul liceului, adolescenta a gasit o modalitate de a ascunde toata durerea si suferinta. "Am inceput sa o iau pe cai gresite de atunci. Am baut primul pahar de alcool cand aveam 14 ani.", spune Tara, explicand ca nu presiunea mutarii in New York si celebritatea care a venit odata cu titlul de Miss SUA au impins-o spre vicii.

In aceeasi perioada, ea a descoperit ca isi putea reprima sentimentele cu ajutorul pastilelor prescrise de doctori, precum Vicodin. A inceput sa ia regulat Percocet, Xanax, Valium, Klonopin, pastile de morfina, metadona si OxyContin. "Le luam mereu. Aveam ceva in organism in orice moemnt. Au fost momente in care luam 30 de pastile intr-o singura zi.", povesteste tanara, lasand-o pe Oprah fara replica, intrebandu-se cum putea sa ia un numar atat de mare de pastile zilnic.

In acelasi an in care a inceput sa experimenteze cu pastile si alcool, Tara a inceput sa isi provoace singura rani fizice, pentru a scapa de suferinta emotionala pe care o acumulase. Ea a gasit rapid solutia potrivita pentru problemele de la scoala sau notele mici: castigarea unui nou concurs de miss. “Numele meu era din nou in ziare iar oamenii se gandeau ‘Nu poate fi o drogata, doar castiga concursuri!’”.

Nu a incercat sa isi opreasca agresorul

In aceasta perioada, s-a intamplat si un alt lucru care a facut-o sa sufere si mai mult. Intr-o noapte, dupa ce bause si luase pastile impreuna cu un grup de prieteni, Tara a ramas singura cu un barbat. "Am dat impresia ca sunt mai beata decat eram in realitate, pentru a putea sa ma duc acasa, nu vroiam sa fiu singura cu acel tip." povesteste ea cu calm. "Apoi, el m-a ridicat... Am simtit ca ceva este in neregula, iar el se purta ciudat, dar o parte din mine se intreba ce o sa faca, cat de departe va merge.".

Tara povesteste cum barbatul a dus-o la el in masina si a violat-o. "Nu am facut nimic sa il impiedic. Am stat acolo fara sa fac nimic. M-am gandit ca toti ceilalti ma ranesc, normal ca o face si el", spune fosta Miss SUA. Tara ajunsese intr-un punct in care se ura atat de mult si trecea prin suficient de multa suferinta incat sa o faca sa spuna "Ma puteam singura in tot felul de situatii simliare si imi cauzam singura durere, pentru ca ma simteam atat de murdara, atat de rusinata de mina insami. Ma asteptam ca astfel de lucruri sa mi se intample.".

Minciuna si manipularea au devenit un mod de viata. Dupa un timp, dupa atatea minciuni si droguri, Tara nu se mai recunoastea. “Nu mai stiam cum suna propriul meu ras. Nu mai stiam ce fel de mancare imi place. Daca cineva zicea ca ii plac spaghetele, asta imi placea si mie, daca cineva comanda pizza, asta vroiam si eu. Nu am fost eu insami in nicio situatie, deoarece cu cat luam mai multe pastile, cu atat deveneam mai straina de eul meu autentic.”.

Tara recunoaste ca folosea droguri in timpul concursurilor de frumusete, chiar si in timpul celui de Miss SUA. “Am luat analgezice pe tot parcursul concursului.”, spune ea. Dupa ce a castigat coroana, Tara si-a dat seama ca nu are calitatile mentale sau emotionale pentru a-si face treaba ca Miss SUA.

Salvarea de la auto-distrugere

Cand Donald Trump a organizat o conferinta de presa in urma testarii pozitive cu cocaina a Tarei, toata lumea a crezut ca ea va fi concediata. Chiar daca ii mai ceruse magnatului o a doua sansa, regina frumusetii spune ca era impacata cu oricare din variante. “Cand totul iese la iveala, te simti eliberat”, spune ea.

Donald Trump spune ca a vrut initial sa o concedieze, insa dupa o discutie in biroul sau, s-a razgandit. “Uram faptul ca avea sa ii distruga intreaga viata.”. Afaceristul a avut motive personale care au stat in spatele deciziei sale: fratele sau, Fred, a fost un alcoolic. “Cred in a doua sansa, iar uneori chiar functioneaza atunci cand i-o acorzi cuiva. Tara s-a transformat dinr-un dezastru intr-o Miss SUA exemplara. Dar, mult mai important, ea este un exemplu pentru toti oamenii care trec prin asa ceva.”.

In prezent, Tara nu a mai consumat droguri sau alcool de trei ani. Ea considera ca este o minune faptul ca a trait pentru a-si impartasi povestea. “Nu stiu de ce am fost crutata.”, spune ea.

Tanara spune ca ii place foarte mult persoana care devine. “In fiecare zi aflu ceva nou despre mine, si imi demonstrez ca pot.”, spune Tara. “Imi permit sa simt. Imi permit sa iubesc. Imi permit sa ma simt ranita, nu ca in trecut.”.

Sursa foto: hepta.ro, oprah.com

În articolul

Tara Conner a castigat titlul de miss SUA sub influenta drogurilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x