Vacanță cu miel la proțap și snorkeling în Thassos pentru Sorin Bontea și familia sa

Publicat pe 01.09.2016 la 12:20 Actualizat pe 01.09.2016 la 12:26

Mare iubitor de mare și preparate pescărești, Sorin Bontea a petrecut împreună cu familia o săptămână perfectă în frumoasa Grecie, insula Thassos, unde s-a bucurat nu numai de plajă și soare, ci și de specialități de caracatiță și alte fructe de mare, gătite în cele mai inedite moduri cu putință.

Perfect relaxat, chef Sorin Bontea este mai pregătit ca oricând pentru o nouă confruntare cu prietenii și colegii săi, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cutite” ce va începe din 5 septembrie, la Antena 1, lunea și marțea de la 20.30.

Mare iubitor de mare și preparate pescărești, Sorin Bontea a petrecut împreună cu familia o săptămână perfectă în frumoasa Grecie, insula Thassos, unde s-a bucurat nu numai de plajă și soare, ci și de specialități de caracatiță și alte fructe de mare, gătite în cele mai inedite moduri cu putință.

Deși a încercat tot ce se putea în materie de pește, totuși, vedeta culinară a concediului a fost mielul, delicios gătit la cuptor sau la proțap în restaurantele celui mai vechi sat al insulei Thassos, Theologos.

Sorin și familia sa au fost impresionați nu numai de arhitectura unică a vechiului sătuc construit în piatră, ci și de ospitalitatea oamenilor de aici.

Mi-au plăcut localnicii foarte ospitalieri. Cum intram într-o tavernă, ne întâmpina un chelner, care ne oferea din partea casei o carafă mică de uzzo sau tsipouro. Iar dacă vedea că te pregătești să pleci, nu te lăsa să te ridici de la masă până nu-ți oferea dulceață de smochine. Ne-am delectat cu multe mâncăruri delicioase. Mi-a plăcut la nebunie mielul pregătit la proțap, fraged de ți se topea în gură. Ne-a plăcut și ne dorim să revenim cât de curând, mai ales că Thassos este o insulă unde poți găsi și liniște, dar te poți bucura și de locuri animate. Depinde de ceea ce-ți dorești”, a povestit Sorin încântat.

Pasionat și de înot, chef Bontea s-a bucurat de apele azurii ale mării, iar după-amiezele călduroase au fost potolite cu ședințe de înot sau snorkeling. În plus, acesta povestește că a profitat la maximum de plajele pustii, de golfurile liniștite și s-a bucurat din plin de frumusețea răsăriturilor și a apusurilor de soare.

În articolul

Vacanță cu miel la proțap și snorkeling în Thassos pentru Sorin Bontea și familia sa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x