Cum să previi apariția petelor de la soare?

Publicat pe 25.08.2020 la 09:53 Actualizat pe 25.08.2020 la 10:06

Din nefericire petele create de soare sunt des întâlnite și din ce în ce mai periculoase pentru sănătatea noastră și a pielii.

Din nefericire petele create de soare sunt des întâlnite și din ce în ce mai periculoase pentru sănătatea noastră și a pielii. Aceste pete se caracterizează prin aumite zone care-și schimbă pigmentul, culoarea pieleii devenind mai închiă față de restul corpului. Petele se datorează razelor UV mult prea puternice. Genul acesta de afecțiune poate dura o săptămână sau chiar ani.

Cum pregătim pielea înainte de expunerea la soare?

Exfolierea pielii

Cu câteva zile înainte de a merge la plajă ia în considerare aplicarea unui exfoliant delicat, pentru a beneficia de un bronz uniform, fără pete. Nu te da niciodată cu parful înainte de a te duce la plajă, alcoolul favorizează apariția petelor în exces. După ce ai îndeplinit acești doi pași aplică o loțiune de soale cu prodecție minim 30.

Ai grijă de pielea ta și pe timpul bronzului

Învață să te expui treptat la soare. Nu poți să stai din prima zi 4-5 ore la soare, mai ales dacă ai și pigmentul foarte deschis. O expunere propice la soare durează maxim 2 oare, timp în care se mai aplică din când în când loțiune solară.

Ai grijă de pielea ta și după bronz

Hidratează-ți foarte bine pielea, mai bine decât înaintede bronz. Pielea bronzată nehidratată se usucă și se decojește. În cazul în care te-ai expus mai mult decât trebuia la soare, folosește o loțiune calmantă după plajă.

Ce facem când apar totuși petele?

Dacă petele tot de încăpâțânează să-și facă apariția există câteva metode naturale de ameliorare și îndepărtare a lor.

Zeama de lămâie

Aciditatea sucului de lămâie are puterea de a decolora petele de pe pielea ta, însă să nu aplici niciodată suc de lămâie pe pielea arsă sau uscată.

Coaja de pepene roșu

Pepenele are proprietăți calmante și hrănitoare, motiv pentru care interiorul cojii de pepene va fi numai bun pentru îndepărtarea petelor prin mișcări ușoare de masare.

Vitamina E

Vitamina E deschide pigmentul pielii, lucru care o face perfectă pentru petele apărute de la soare. Este uleioasă și hidratează în timp de repară în profunzime pielea afectată.

Aloe vera

Repară, hrănește și curăță afecțiunile de la nivelul pielii. Aplică gelul de aloe pe zonele afectate și lasă-l să acționeze pe timpul nopții, vei fi surprinză de rezultat a doua zi.

Sursă: farmec, doc.ro

Citește și: Cum alegi crema antirid potrivită pentru tine? Tot ce trebuie să știi despre expunerea la soare

În articolul

Cum să previi apariția petelor de la soare?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x