Tot ce trebuie să știi despre expunerea la soare
Publicat pe 17.07.2020 la 15:43 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:08
Expunerea la soare poate fi plăcută în perioada sezonului estival, dar extrem de periculoasă în același timp. Cu toții ne bucurăm de o zi însorită, când soarele nu se sfiește din a-și întinde razele, o zi la plajă, o zi la piscină sau chiar o plimbare prin parc, dar suntem oare conștienți de riscurile la care ne expunem? Printre aceste riscuri se numără: insolația, fotoîmbătrânirea, leziuni oculare, arsuri, scăderea sistemului imunitar și multe altele.
Tot ce trebuie să știm despre expunerea la soare- Cum ne protejăm de soare?
Nu-ți uita niciodata ochelarii de soare acasă
Ochii sunt la fel de sensibili ca pielea, motiv pentru care razele ultraviolete afectează ochii în aceeși măsură. Cu cât ne expunem mai mult razelor fără protecție, cu atât va fi mai greu procesul de recuperare al irisului.
Protecția solară e cel mai bun prieten
Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, protecția solară contribuie substanțial la sănătatea pielii noastre, în special în timpul verii. O cantitate considerabilă de protecție de soare e necesară pe întreaga suprafață a corpului, nu doar pe cele mai expuse zone, cum ar fi fața. Sfatul medicului îndeamnă folosirea protecției 50 plus.
Pantalonii lungi nu sunt doar pentru iarnă
Există îmbrăcăminte cu protecție solară. Haine din materiale vaporoase și subțiri care te protejează împotriva razelor soarelui și în care nu ți se face cald, în ciuda lungimii bluzei sau pantalonilor.
Ia și o pălărie cu tine
Simplu, ușor și confortabil. Oferă protecție solară și în același timp stil ținutei tale.
Umbra nu e niciodată o idee rea
Contează foarte mult cantitate de radiații UV. Evitarea lor completă e imposibilă, dar reducere e posibilă datorită locurilor umbrite.
Stai hidratat/ Mănâncă multe fructe
Alimentația este foarte importantă, mai ales pe vreme toridă. Sistemul imunitar scade considerabil din cauza expunerii solare, motiv pentru care vitaminele din fructe ne păstrează hidratați și sănătoși.
Sursa: marieclair.ro
CITEȘTE ȘI
5 beneficii ale consumului de pepene roșu
Top 5 cele mai bune uleiuri de plajă pentru un bronz de invidiat