Cum să-ți pregătești PĂRUL pentru vară. Reguli de aur pentru o podoabă capilară de invidiat

Publicat pe 13.06.2016 la 14:36 Actualizat pe 13.06.2016 la 14:49

Pe lângă frumusețea și strălucirea sa, sezonul estival aduce cu sine și consecințe negatice asupra părului. Pentru a păstra sănătoasă podoaba capilară, nu strică să ținem cont de anumite reguli esențiale de îngrijire.

Pe lângă frumusețea și strălucirea sa, sezonul estival aduce cu sine și consecințe negatice asupra părului. Pentru a păstra sănătoasă podoaba capilară, nu strică să ținem cont de anumite reguli esențiale de îngrijire.


Hairstylistul Cristi Pascu ne împărtășește cinci sfaturi pentru ca razele soarelui și apa sărată a mării să nu-ți lase părul casant și lipsit de vitalitate.



1. Uleiul hidratant
Vara este obligatoriu să apelezi la un ulei hidratant pe care să-l aplici pe lungimea părului și pe vârfuri. În acest sezon, părul se deschide la culoare datorită soarelui, devine casant, vârfurile se despică, își pierde din strălucire și din volum. Uleiul trebuie să fie unul natural, de exemplu, de argan sau de cocos.

2. Coafurile lejere
Trebuie să ținem cont de faptul că vară trebuie să ne coafam simplu și lejer. Părul trebuie să fie ușor prins și nu recomand coafurile elaborate, care agresează parul.

3.Masca hidratant
În afară de uleiuri, este obligatoriu să folosiți măcar o dată pe săptămâna masca hidratantă. Dacă părul este vopsit, atunci masca nu trebuie să fie lăsată mai mult de 10 minute; în caz contrar ea îndepărtează culoarea”, spune specialistul.

4. Hidratare
Pentru a preveni degradarea și căderea părului pe timp de vară este foarte importantă hidratarea, bând lichide. Apa este un remediu natural, celulele corpului absorb apa și foliculii părului rămân astfel flexibili. Lipsa apei va face că părul să devină casant și să-și piardă din strălucire.

5. Evită folosirea uscătorului
Pe timp de vară îți recomand să-ți lași părul să se usuce natural. Te poți ajuta de un prosop, însă uscătorul este doar o sursă suplimentară de căldură, ce afectează structură de rezistentă a firului de păr, concluzionează Cristi Pascu.

Cristi Păscu este unul dintre cei mai experimentați hairstylisti din România, inițiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” și al “Academiei de Coafura” ce îi poartă numele, ambele proiecte bucurându-se de mare succes.

În articolul

Cum să-ți pregătești PĂRUL pentru vară. Reguli de aur pentru o podoabă capilară de invidiat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x