Soluția pentru axile uscate întreaga vară

Publicat pe 29.06.2015 la 12:19 Actualizat pe 29.06.2015 la 12:58

În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerț nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpirația și, odată cu aceasta, mirosul neplăcut. Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă și întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă

Odată cu sosirea verii, începe și agravarea problemelor legate de transpirația excesivă. În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerț nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpirația și, odată cu aceasta, mirosul neplăcut. Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă și întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă.

Transpirația sau secreția sudorală este un proces natural și vital ce menține temperatura normală a organismului, dar contribuie și la hidratarea pielii. Secreția este controlată de sistemul nervos, așadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpirația excesivă, ci și emoțiile, stările de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroză sunt în primul rând axilele, palmele, tălpile, dar și fața.

Cum să menții axilele uscate întreaga vară

Una dintre cele mai eficiente metode de a ține sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice. Botoxul sau toxina botulinică este o proteină naturală, purificată, care blochează pentru un anumit timp secreția glandelor sudoripare din zona unde este injectată.

„Substanța este aprobată pentru a controla transpirația excesivă la nivelul axilei și al palmelor. Injectarea se face în cabinet, durează aproximativ 10 minute și nu există nicio restricție în activitatea de după intervenție. Procedura presupune injectarea unor cantități mici de toxină botulinică în piele, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpirația. Numărul de injectări depinde de zona care se dorește tratată”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Injectarea în palme sau în picioare poate fi în unele cazuri mai dureroasă, iar atunci se poate folosi anestezia locală. Efectul injectărilor se observă în două până la 14 zile, iar rezultatul durează șase-opt luni. Așadar, injectările cu toxină botulinică nu tratează definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor apărea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficientă terapie nechirurgicală în formele localizate de hiperhidroză.

Tratamentul cu toxină botulinică nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor însărcinate și femeilor care alăptează. Intervenția nu este dăunătoare pentru organism fiindcă are efect pe zone restrânse, limitate și nu conduce la acumularea de toxine în organism. Prețul injectărilor cu toxină botulinică pentru axile sau palme este de 500 de euro. Mai multe informații despre intervențiile estetice aflați pe www.drdoboscalin.ro.

Despre Dr. Călin Doboș

Dr. Călin Doboș deține o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 15 ani de lucru în țară, dar și prin participarea la diferite congrese internaționale în aproape toate țările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada și Asia. Acesta a reușit să aducă la noi în țară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.
Stagiile de perfecționare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultății, dar și sutele de cazuri soluționate anual reprezintă cartea de vizită a Dr. Călin Doboș.

În articolul

Soluția pentru axile uscate întreaga vară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x