Bucataria japoneza: Tempura Udon

Publicat pe 16.08.2010 la 18:55 Actualizat pe 16.08.2010 la 18:59

Udon este un tip de taitei din faina de grau, folositi in bucataria japoneza, iar tempura seamana cu pane-ul cunoscut in Europa, numai ca e mult mai gustos si sanatos.

Bucataria japoneza este un subiect strain pentru multi dintre noi, fie pentru ca preparatele sunt destul de costisitoare, fie ca nu am avut ocazia sa ne intersectam cu aceste tipuri de mancare.

V-ati intrebat vreodata de ce japonezii sunt asa slabi? Pentru ca in majoritatea mancarurilor ei au cateva produse de baza: orez, peste si soia. Acestea mentin echilibrul nutritional, iar grasimile din peste se transforma in energie si nu in celulita.

Ingrediente:

Pentru udon

- 8 creveti medii (sau 12 mici)

- 300g taiteti (noodles)

- 4 cani de ceai verde

- 1 cana de sos "sukiyaki"

- 1/2 cana de faina

- cateva firicele de ceapa, de preferat verde

- ulei vegetal

Pentru tempura:

- 1 cana de apa rece

- 1 cana de faina

- praf de copt

Preparare:

1. Se fierb pastele. Apoi se prepara ceaiul verde, care se amesteca impreuna cu sosul "sukiyaki", si se fierb timp de 5-7 minute.

2. Se face un aluat din faina si praf de copt, cu ajutorul unui tel.

3. Crevetii sunt curatati astfel: li se taie intai capul, apoi li se scoate usor carapacea. Nu inlaturati cozile!

Se pune uleiul pe foc. Crevetii se dau prin faina si apoi se acopera cu aluatul preparat in prealabil. Acestia se pun in tigaie, doar in momemntul in care uleiul este indeajuns de incins. Atentie, cozile crevetilor nu se dau prin faina!

Se lasa pe foc pana cand acestia capata o culoare aurie, apoi, ca sa scapati de surplusul de ulei, puneti-i pe niste servetele.

4. Apoi se prepara shichimi togarashi, un amestec de condimente care se adauga peste udon.

Shichimi togarashi: 1 lingurita de nori (alge folosite la sushi), 2 lingurite de susan, 3 lingurite de coaja de portocala si piper rosu, 2 lingurile de usturoi pisat foarte bine si o lingurita de boia de ardei iute.

5. Cantitatea de udon se imparte in 4 portii egale si se pun in boluri, peste care se toarna, apoi, sosul de "sukiyaki".

Deasupra se presara amestecul di condimente si firicelele de ceapa verde, tocate marunt. Peste acestea se pun crevetii.

Pofta buna!

În articolul

Bucataria japoneza: Tempura Udon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x