Este băutura sezonului! Trei rețete delicioase de LIMONADĂ, care îți vor răcori vara

Publicat pe 24.06.2016 la 12:04 Actualizat pe 24.06.2016 la 12:24

Temperaturile toride ne îndeamnă să consumăm produse cât mai răcoritoare. Băutura vedetă a sezonului estival este, fără îndoială, limonada. Sănătoasă și delicioasă, ea poate fi îmbogățită și cu alte arome, astfel încât tu să ai parte de o diversitate cât mai mare.

Temperaturile toride ne îndeamnă să consumăm produse cât mai răcoritoare. Băutura vedetă a sezonului estival este, fără îndoială, limonada. Sănătoasă și delicioasă, ea poate fi îmbogățită și cu alte arome, astfel încât tu să ai parte de o diversitate cât mai mare.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să-ți sărim în ajutor și să-ți oferim câteva rețete tocmai bune de savurat în acest anotimp fierbinte.

1. Limonadă cu lămâie, ghimbir şi miere. Aveţi nevoie pentru 1 litru de limonadă de 3 lămâi bine coapte, o rădăcină de ghimbir, miere în funcţie de preferinţe şi apă plată. Tăiaţi lămâile în jumătăţi, opriţi o jumătate şi restul stoarceţi-le. Jumătatea rămasă o tăiaţi în felii subţiri. Apoi se rade ghimbirul pe răzătoare – eu prefer pe dinţii cei mai mici, dar nu cei mai ascuţiţi pentru a evita accidentările. Amestecaţi bine sucul de lămâie cu ghimbirul şi mierea, apoi puneţi apa plată. La final, feliile de lămâie. Lăsaţi la frigider sau puneţi cuburi de gheaţă.

2. Limonadă cu grepfruit si lămâie. Necesar: o lămâie, 2 grepfruit roz, un plic de zahăr vanilat, 3 linguri de miere de albine şi apă plată sau minerală. Stoarceţi citricele, adăugati zahărul vanilat, mierea şi apa. Amestecaţi bine până se topeşte mierea şi zahărul. Pentru servire, se pot pune câteva felii de lămâie în pahar, ca decor.

3.Limonadă cu căpşune. Aveţi nevoie de sucul de la o lămâie zemoasă, 2-3 lime stoarse, 1 kg de căpşuni pe care le spălaţi şi le stoarceţi, zahăr brun şi apă plată sau minerală, în funcţie de preferinţe. Amestecaţi toate ingrendientele şi lăsaţi la rece sau puneţi fulgi de gheaţă. Un secret pentru realizarea acestei băuturi este să curăţaţi căpşunile şi să puneţi zahăr peste ele, apoi să le lăsaţi câteva ore la frigider – astfel, îşi vor lăsa siropul. Apoi le pasaţi şi le amestecaţi cu celelalte ingrediente.

Vezi și alte rețete aici!

În articolul

Este băutura sezonului! Trei rețete delicioase de LIMONADĂ, care îți vor răcori vara

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x