Laptele, o reala sursa de sanatate

Publicat pe 10.09.2010 la 14:05 Actualizat pe 10.09.2010 la 14:27

Majoritatea nutritionistilor considera laptele un aliment indispensabil, pentru ca este cel mai bun furnizor de calciu si proteine vitale.

Laptele este cel mai complet si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza in nutritia omului. Laptele mai este denumit si „sangele alb” pentru valoarea sa hranitoare. Are peste 100 de substante nutritive necesare vietii omului (20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, 45 elemente minerale, proteine). De subliniat este faptul ca substantele nutritive din lapte se gasesc in proportii optime, astfel ca acesta este asimilat de organism mai bine decat orice alt aliment, putand fi consumat atat in stare proaspata, cat si sub forma de diferite produse lactate.

O cana pe zi

Atat laptele, cat si produsele lactate maresc rezistenta organismului la infectii si intoxicatii, ajutand la mentinerea unei stari bune de sanatate. Consumul de lapte asigura necesarul zilnic de calciu in organism si intareste structura osoasa. Mai mult, o cana de lapte zilnic previne inclusiv afectiunile cardiovasculare.


Osteoporoza, care afecteaza milioane de femei din intreaga lume anual, poate fi combatuta printr-o alimentatie bogata in calciu, pentru ca, spun cercetatorii, laptele nu actioneaza numai asupra structurii osoase, ci are efecte benefice asupra oricarui tesut si celula din organism.


Un studiu recent al cercetatorilor Universitatii Harvard a aratat ca alimentatia bogata in calciu poate preveni aparitia hipertensiunii in cazul femeilor. Mai mult, rezultatele altor teste au indicat si faptul ca o cana de lapte zilnic actioneaza asupra arderii grasimilor din organism si poate preveni chiar si aparitia cancerului.

Beneficiile consumului de lapte

· reechilibreaza aportul de proteine din organism;
· contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic;
· consumat in cantitate moderata, favorizeaza absorbtia calciului si a fosforului;
· se recomanda femeilor insarcinate deoarece furnizeaza un aport nutritional optim atat pentru mama, cat si pentru fat;
· la femeile aflate la menopauza compenseaza pierderile de calciu si previne demineralizarea osoasa;
· datorita proteinelor de calitate pe care le contine, laptele reprezinta o sursa importanta de aminoacizi esentiali.


Citeste Revista Felicia!
Foto:skmtt2007.com

În articolul

Laptele, o reala sursa de sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x