Legume coapte pentru un post mai gustos (II)

Publicat pe 26.11.2010 la 22:48

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia. Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:

Sfecla

Sfecla coapta este delicioasa atat calda, cat si rece. Merg de minune intr-o salata, in special combinate cu branza albastra, dar si cu tofu pentru cei care postesc.

2010/11/26//152252-roasted-beetroot.jpg

Preparare: Taie legumele la ambele capete pentru a indeparta coditele, stropeste-le cu ulei de masline si impacheteaza-le intr-o hartie de copt. Pune-le la cuptorul incins la 230 de grade timp de o ora. Scoate-le si cand se racesc un pic, cojeste-le.

Ardei

Prin coacere ardeii devin mai dulci si pot fi adaugati intr-o supa crema sau intr-o salata.

2010/11/26//152253-peppers.jpg

Preparare: Taie ardeii in doua, scoate semintele si partile albe din interior. Pune-i cu fata taiata in jos si coace-i la 260 de grade, timp de 15 minute. Lasa-I sa se raceasca, apoi curate-I de coaja si taie-i.

Ceapa

Ceapa coapta facuta piure poate fi un sos excellent pentru un sandvis sau o friptura, iar in timpul postului peste cartofi natur sau alta mancare de legume.

2010/11/26//152254-onions-de.jpg

Preparare: Taie cepele in 4, apoi curate-le de coaja, dar nu le indeparta partea tare de la radacina. Pune ulei de masline intr-o tava si pune cepele la copt in ea, timp de 50 de minute, la 200 de grade pana cand se caramelizeaza, intorcandu-le din cand in cand. Cand se racesc, foloseste un blender pentru a le face piure.

Vanata

Vinetele pot fi coapte intregi sau taiate felii. Pulpa poate fi folosita pentru o salata cremoasa sau o reteta de baba ghanoush.

2010/11/26//152255-roasted-eggplant.jpg

Preparare: Inteapa vanata in mai multe locuri. Asaz-o pe hartie de copt si da-o la cuptor la 200 de grade, pentru 35-45 minute. Cand se raceste, taie-o in doua si scoate miezul cu o lingura.

Citeste si Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta (I)

Foto: locallemons.com

recipes.voobay.com

greenkampong.com

countryliving.com

mounati.com

În articolul

Legume coapte pentru un post mai gustos (II)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x