Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta

Publicat pe 24.11.2010 la 22:31 Actualizat pe 24.11.2010 la 22:40

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia. Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:

Rosii-pruna coapte

Rosiile coapte sunt excelente ca si gustare simpla, sau adaugate in salate sau paste.

2010/11/24//150793-slow-roasted-tomatoes.jpg

Preparare: Taie rosiile in doua, inlatura semintele. Asaza-le cu partea taiata in sus pe hartie de copt. Stropeste-le cu putin ulei de masline si ierburi proaspete, cum ar fi maghiran sau cimbru. Da-le la cuptor la 200 de grade pentru 5 minute, apoi redu temperatura la 325 de grade si lasa-le o ora.

Morcovi

Garnitura perfecta pentru pui sau vita, dai si alaturi de alte legume coapte sau cu un sos de post, morcovii copti sunt dulci si aromati.

2010/11/24//150794-roasted-carrots.jpg

Preparare: Curata-i si pune-i intr-o tava, impreuna cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 200 de grade timp de 35 de minute, intorcandu-i ocazional, pana cand devin moi si usor caramelizati.

Dovlecei sau zucchini

Coacerea dovleceilor ii face sa aiba o aroma mai puternica, in timp ce devin moi pe interior si delicios de crocanti la exterior.

2010/11/24//150795-roasted-zucchini.jpg

Preparare: Taie dovleceii in felii sau bastonase de doi centimetri grosime. Pune-i intr-o tava, amestecandu-i cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 230 de grade timp de 15 minute, intorcandu-i ocazional, pana cand se caramelizeaza.

Usturoi

In schimbul aromei intepatoare pe care o are in stare cruda, usturoiul copt este delicat, dulce si cu un usor gust de nuca. Este delicios pe paine sau amestecat cu alte legume.

2010/11/24//150796-roasted-garlic.jpg

Preparare: Taie cam un centimetru din varful caciuliei de catei de usturoi, fara a o curata de coaja. Pune manunchiurile intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si acopera-le cu folie de aluminiu. Coace la 220 de grade timp de 40 de minute, pana cand se inmoaie. Apoi strange fiecare manunchi pentru a scoate cateii copti din coaja.

Cartofi

Cu interiorul untos si coaja crapata, cartofii copti sunt ideali in salate sau ca garniture alaturi de o friptura suculenta.

2010/11/24//150797-roastedbabypotatoes.jpg

Preparare: Pe o foaie de copt, pune cativa cartofi mici, cu tot cu coaja, insa spalati si uscati bine. Amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si ierburi aromate. Coace-i pentru 35 de minute la 220 de grade, pana cand devin moi.

Foto: nourishingwords.net, sustainablegrub.com, snooth.com, delish.com, inpraiseofleftovers.com, fortheloveofcooking-recipes.com

În articolul

Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x