Duelul Bucatarilor / Julienne de porc cu cartofi rasi (rosti)

Publicat pe 18.12.2010 la 14:58 Actualizat pe 18.12.2010 la 16:05

Julienne de porc cu cartofi rasi

Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" o reteta pe baza elvetiana de carne de porc si cartofi - nimerita pentru zilele friguroase de iarna.

Preparare
: se curata de coaja cativa cartofi mari, apoi se dau prin razatoarea mare, intr-un bol. Se storc bine de apa apoi se condimenteaza cu sare si cu piper, dar si cu putina nucsoara rasa. Se incinge un cubulet de unt intr-o tigaie si apoi se pune amestecul de cartofi rasi la prajit. Se realizeaza astfe rosti - o clatita elvetiana din cartofi.

Separat, se ia o bucata de muschi de porc si se taie julien. Se amesteca apoi toata carnea cu un amstec de condimente (sare, piper, boia, scortisoara, etc), dupa care se taie marunt jumatate de ceapa, un ardei capia rosu dar si cativa catei de usturoi.

Cand clatita de cartofi este aproape gata, se mai adauga un cubulet mic de unt, pentru culoare. Cand este gata, se taie in doua bucati.

Se pune apoi intr-o alta tigaie putin ulei de masline la incins, apoi se pune usturoiul si rozmarinul la incins, dupa care se adauga bucatile de carne de porc date prin condimente. Dupa un minut de amestecare continua, ca sa nu se lipeasca bucatile de carne, se adauga ardeiul capia si se toarna putin coniac. Se mai amesteca si apoi se adauga faina, dupa care se pune putin vin alb, dar si supa de carne de vita. Se pun si doua linguri de smantana dulce, pentru consistenta.

La final, se serveste clatita de cartofi cu amestecul de carne si legume cu smantana. Se adauga pentru decor putin rozmarin, dar si o rosie cherry. Pofta buna!

Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!

În articolul

Duelul Bucatarilor / Julienne de porc cu cartofi rasi (rosti)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x