Euforia Cuisine / Cheesecake cu fructe de padure

Publicat pe 26.10.2010 la 10:28 Actualizat pe 04.01.2011 la 14:17

Cheese cake cu fructe de padure

Iulia Creanga si Mihai Covaci, bucatar la restaurantul Signature, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" un desert gustos, la mare moda: cheesecake cu fructe de mare, 6-8 portii.

Preparare: prima oara se realizeaza blatul - se sparg 3 oua (separandu-se insa albusul de galbenus, in vas punandu-se albusurile) si se amesteca bine, cu telul, albusurile, si se adauga 3 linguri de zahar. Separat, cele 3 galbenusuri se bat si ele, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se pun si 3 linguri pline de faina si se omogenizeaza, dupa care tot amestecul se muta in alta cratita, care are la baza hartie de copt. Se da acest vas la cuptor, la 200 de grade, pentru 4-5 de minute.

Urmatorul pas: branza mascarpone se mixeaza impreuna cu branza de vaci dulce, se pun 3 linguri de zahar alb, 50 grame zahar vanilat, 3 oua, esenta de vanilie si putina coaja rasa de lamaie. Se amesteca totul un pic apoi se adauga 6 linguri de faina si se amesteca iar. Se scoate din cuptor vasul in care s-a facut blatul si se adauga deasupra amestecul de branza. Se da la cuptor vasul, la 200 de grade, pentru 45 de minute. Cand se scoate se lasa 30 de minute sa se raceasca!

Separat, intr-o tigaie se pune un amestec de fructe de padure (zmeura, mure, afine, etc) se adauga putin zahar si se amesteca, pana la topirea zaharului. Se pune acest amestec apoi peste blatul de faina si branza realizat mai devreme si racit intre timp. Se decoreaza cu frunze de menta proaspata. Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Cheesecake cu fructe de padure

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x