Euforia Cuisine / Ficat de gasca in crusta de nuca

Publicat pe 15.10.2010 la 15:32 Actualizat pe 15.10.2010 la 16:29

Ficat de gasca in crusta de nuca

Chef Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" ficat de gasca in crusta de nuca - un preparat special, pretentios, insa foarte gustos.

Preparare: ficatul de gasca nu are nevoie de ulei sau de unt pentru a fi gatit, fiindca este foarte gras deja. Trebuie tinut la frigider inainte de a fi taiat, apoi se feliaza cu ajutorul unui cutit usor incalzit. Se toaca apoi marunt mai mult miez de nuca, acesta punandu-se apoi un pic la prajit intr-o tigaie incinsa. Dupa ce e rumenit miezul de nuca se foloseste pentru a fi impregnat in feliile de ficat de gasca. Se pun apoi feliile de ficat de gasca in tigaia incinsa, fara nici un pic de ulei. Dupa ce s-au facut pe ambele parti, bucatile de ficat de gasca in crusta de nuca se dau la cuptor, pentru doua minute, la temperatura ridicata.

Se realizeaza apoi salata de mar cu spanac - se foloseste zeama de la decongelarea fructelor de padure, care se stropeste cu putin ulei de masline, putina sare de mare. Marul se taie julien, iar frunzele de spanac se pun la jumatatea farfuriei. Marul se asaza peste spanac si se stropeste totul cu 2-3 lingurite de zeama de la fructele de padure decongelate.

Intr-o alta tigaie se topeste putin zahar pana se caramelizeaza, apoi se adauga fructe de padure decongelate si se amesteca bine. Cand e gata, compotul gros se adauga langa salata de spanac si mar. In fine, se scot din cuptor bucatile de ficat de gasca si se pun peste salata din farfurie. Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Ficat de gasca in crusta de nuca

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x