Euforia Cuisine / Supa de fructe de mare

Publicat pe 06.11.2010 la 12:51 Actualizat pe 06.11.2010 la 14:51

Supa de fructe de mare

Chef Cezar a pregatit la "Euforia Cuisine" o reteta pe baza de fructe de mare. De aceasta data o supa insa, plina de legume.

Preparare: se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se arunca 2 catei de usturoi zdrobiti, care vor fi tinuti insa doar un minut, pentru a insufla o aroma speciala uleiului, dupa care vor fi scosi. La fel se face si cu doua crengute de cimbru uscat. Se incepe apoi pregatirea legumelor: ardeiul rosu se taie marunt, prazul (tulpina mai groasa) se feliaza subtire, rosiile se taie cuburi.


Urmatorul pas: Se pun apoi in uleiul incins tentacule de caracatita, crevetii proaspeti, inelele de calamar, sepiile. Se asezoneaza cu piper din belsug, apoi se adauga un pahar de vin alb. Dupa 2-3 minute se scot fructele de mare din tigaie si se adauga intr-o oala de supa, peste care se mai pune ulei de masline.

In tigaia in care s-au facut fructele de mare se pun acum legumele taiate marunt: ardeiul gras, prazul, broccoli, ciupercile, rosiile. Se pune sare si piper, putin de vin alb si se amesteca bine. Se adauga si 200 ml de apa (se poate pune si supa/zeama de pui). Se presara si 2-3 firicele de sofran. Dupa un minut se adauga deasupra si fructele de mare. Se amsteca bine si se pune patrunjel maruntit, din belsug, dar si un varf de ardei iute. Se stoarce jumatate de lamaie.

Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Supa de fructe de mare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x