Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Publicat pe 22.04.2011 la 16:34 Actualizat pe 22.04.2011 la 16:39

Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.

Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca usturoiul, rozmarinul, piperul si ienuparul cu suficient ulei de masline, pana cand se obtine o pasta. Se scoate mielul din frigider si se freaca puternic cu pasta, apoi se lasa deoparte o ora, pana cand carnea ajunge la temperatura camerei.

2. Se asaza pulpa intr-o tava adanca si se da la cuptor 1 ora si 45 de minute. Se scoate carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa deoparte 30 de minute. In felul acesta, carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc. Daca preferi carnea bine facuta, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte in folie, ca mai sus.


3. Se scurge din tava cat mai multa grasime, apoi se asaza tava pe foc, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna vinul, se lasa sa fiarba si sa scada putin, amestecand in continuare. Se strecoara acest sos intr-o sosiera si se asezoneaza dupa gust. Se taie carnea de miel in felii. Se serveste impreuna cu sosul.


Citeste si Good Food Romania!

În articolul

Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x