CulTour 2022: Elisabeta Lipă vorbește despre profesionalism și dedicare. Cum și-a început marea sportivă drumul către succes

Publicat pe 05.04.2022 la 10:50 Actualizat pe 05.04.2022 la 17:48

Elisabeta Lipă vorbește despre profesionalism și dedicare. Cum și-a început marea sportivă drumul către succes și cine a îndemnat-o să meargă spre canotaj.

Elisabeta Lipă poartă blugi, bluză cu mânecă lungă, vestă și o eșarfă la gât. Sportiva are părul lung și blond

Elisabeta Lipă la CulTour 2022

Happy Channel

Elisabeta Lipă este una dintre cele mai mari sportive din lume, desemnată cea mai bună canotoare a secolului XX. Născut la 26 octombrie 1954 în Siret, Suceava, a reușit de-a lungul timpului performanțe incredibile.

A debutat la vârsta de 19 ani la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles și a reușit să câștige în toată cariera sa nici mai mult nici mai puțin de 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz. A fost de 25 de ori campioană a României, ducând astfel numele țării noastre peste tot în lume.

Elisabeta Lipă vorbește despre profesionalism și dedicare

Deși a reușit să demonstreze tuturor că este o sportive excelentă, Elisabeta Lipă nu și-a droit întotdeauna să practice canotaj. Aceasta spune că atunci când era copil, s-a gândit că ar putea fi profesoară. Mai târziu această meserie a fost îmbrățișată chiar de sora sa.

Despre propria-i copilărie, Elisabeta Lipă are doar cuvinte de laudă. Marea sportivă mărturisește că a fost întotdeauna o fetiță fericită care a primit tot ceea ce și-a dorit. Cu toate acestea, nu a cerut niciodată prea mult și atunci când a avut nevoie de lucruri materiale, a încercat să le obțină singură, prin forte proprii.

“Prea multe nu puteai să-și dorești. Zilele frumoase, vacanțele din copilărie nu aș putea să le compar cu absolut nimic. Mi-aș dori ca și copiii din ziua de azi să crească la țară, să petreacă vacanțele cu bunicii.

Citește și: Happy Blitz cu Mircea Gheorghiu, actor în serialul “Adela” și profesor la UNATC. Cum a răspuns vedeta curiozităților

Noi suntem dou[ fete la părinți și fiecare era cu responsabilitatea ei. Sora mea gătea și făcea curat. Eu mă duceam la câmp cu tot ceea ce era animal în curte. Trebuia să-i hrănesc, să le dau apă, să îi aduc în siguranță acasă. Nu mă duceam singură, mergeau și colegii mei. Vacanțele așa ni le petreceam.”, a povestit Elisabeta Lipă.

Aceasta își aduce aminte că în copilărie strângea plante, dar și sticle și borcane pe care mai apoi le dădeau în schimbul unor sume de bani.

Elisabeta Lipă, povestea vieții sale

Chiar dacă la momentul actual este recunoscută ca o sportivă de performanță, în copilărie Elisabeta Lipă nu ezita să meargă la câmp alături de părinți, acolo unde îi ajuta cu diverse munci destul de dificile pentru o fetiță în creștere.

“Ajutam pe mama, mergeam la prăjit cartofi. Și după ce am început sportul de performanță, aveam liber, veneam acasă. Asta m-a ajutat în viață, apreciez oamenii de la țară. Este extrem de greu să faci acest lucru, este o muncă titanică, dar este și satisfacția pe măsură. Oamenii de la oraș revin către locurile natale.”, a spus marea sportivă, Elisabaeta Lipă.

Are 57 de ani, dar spune că s-a născut făcând sport. Elisabeta Lipă își amintește că petrecea timp alături de copii, inventa jocuri și de cele mai multe ori alerga. Înainte de a face canotaj a practicat atletism și baschet.

Citește și: Andreea Marin vorbește despre cartea sa “Nu există nu se poate!”. Cum a ajuns vedeta să strângă poveștile a zeci de oameni

“Cred că m-am născut făcând sport. Timpul de relaxare mi-l petreceam jucând jocuri cu copiii. Mergeam la școală, am avut parte de profesori care aveau drag de această meserie, se făcea sport în școală, organizau competiții.”, a declarat Elisabeta Lipă în cadrul CulTour 2022.

În articolul

CulTour 2022: Elisabeta Lipă vorbește despre profesionalism și dedicare. Cum și-a început marea sportivă drumul către succes

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x