Ce orașe preferă românii pentru a petrece noaptea dintre ani?

Publicat pe 15.11.2013 la 15:07 Actualizat pe 09.12.2013 la 22:10

Roma, Viena şi Paris sunt orașele preferate ale turiştilor români pentru a petrece Revelionul, fiind urmate de Istanbul şi Barcelona, relatează Mediafax.

"Roma conduce în topul preferinţelor pentru că este o destinaţie ieftină, atât datorită curselor low cost, cât şi a tarifelor accesibile practicate de hoteluri. Viena este preferată atât pentru oraşul în sine, cât şi pentru reducerile pe care le fac magazinele în acea perioadă. Parisul este în top în orice perioadă a anului, iar Istanbulul este o destinaţie destul de ieftină. O destinaţie nouă pentru 2013 este Dubai", se arată într-un comunicat al portalului de turism vola.ro.

Printre destinaţiile din afara ţării, preferate de români în acest an, se numără Lisabona, Dubai, Praga, Milano şi Berlin.

Turiștii aleg să petreacă în medie 4 nopţi/sejur, iar tariful ajunge la aproximativ 450 euro/persoană/sejur. O scurtă vacanță în străinătate, în perioada sărbătorilor de iarnă, poate deveni mai ieftină față de prețul unora dintre stațiunile montane românești.

"Cred că vom asista la o creştere a vacanţelor externe de Revelion în următorii ani. Mulţi dintre clienţii noştri văd această perioadă ca un moment bun de a pleca într-o vacanţă scurtă într-un oraş european. Datorită reţelei extinse de rute ale companiilor low cost şi continuării acestei extinderi, din ce în ce mai mulţi turişti vor prefera vacanţele de tip City Break, deoarece nu necesită folosirea multor zile de concediu, iar preţul atractiv al acestor pachete nu va afecta drastic bugetul turiştilor. Observăm că din ce în ce mai mulţi clienţi preferă vacanţe scurte şi mai frecvente în detrimentul unor vacanţe lungi", a declarat Daniel Truică, managing partner şi fondator vola.ro.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 27 și 37 de ani, care au venituri medii și peste medie, sunt cei care optează pentru un Revelion într-un oraş din străinătate, în special din cauza duratei scurte de concediu de care depind. De asemenea, ei sunt cei care preferă hotelurile de trei şi patru stele.

Foto: www.spectacol-artificii.ro

În articolul

Ce orașe preferă românii pentru a petrece noaptea dintre ani?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x