FOTO! Crăciun sau Valentine's Day? Află ce sărbătoresc chinezii în această perioadă!

Publicat pe 11.12.2013 la 10:24 Actualizat pe 11.12.2013 la 11:38

Crăciunul a fost mult timp interzis în China, la fel ca orice avea legătură cu creștinismul și sărbătoarea reprezintă o contradicție fascinantă: o afacere înfloritoare și un eveniment extrem de popular în acest stat comunist și nereligios. Tradiția Crăciunului este destul de recentă aici, dar ca și alte obiceiuri internaționale pe care China le-a asimilat și le-a transformat în ceva național, Crăciunul și-a dezvoltat și el propriile caracteristici chineze.

Crăciunul este sărbatorit ca un fel de Ziua Îndragostiților. Este o ocazie buna de a petrece timpul cu prietenii, nu cu familia, așa cum se practică în alte țări. Modalități tradiționale de a petrece Crăciunul sunt de a vedea un film, a merge la karaoke sau la cumpărături. Seara de Ajun este ziua în care se fac cele mai multe cumpărături din tot anul. Cuplurile tinere se folosesc de ocazie pentru a petrece o zi romantică împreună.

Chinezii creștini încă suportă restricții în ceea ce privește sarbătorirea Crăciunului. Un număr mare de chinezi ce trăiesc la orașe sărbatoresc o variantă comercializată și sterilă a Crăciunului, iar cei 5 la sută de creștini au parte de un tratament mai aspru. Practicile religioase sunt strict reglementate de către guven. Colindele sunt oficial interzise, dar de cele mai multe ori tolerate. Același lucru se întâmplă și în cazul bisericilor organizate în locuințe private. Când guvernul a devenit mai permisiv față de sărbătorirea unei variante comerciale a Crăciunului în 1990, ceea ce a urmat a fost un proces destul de interesant: cu cât sărbătoarea devine mai populară, devine tot mai puțin creștină.

Merele învelite frumos în folie de celofan sunt un cadou obișnuit de Crăciun. Acest lucru are de-a face cu faptul că “măr” în chineză sună foarte similar cu “Ajunul” în chineză. Merele pot fi decorate și dăruite, dar la fel de populare sunt și felicitările pe care apare imaginea unui mar.

Care Iisus? Centrul atenției este Moș Crăciun și "surorile" sale. În China Moșul nu are elfi pe post de ajutoare, ci câteva Crăciunițe cunoscute sub numele de prietenele sau surorile moșului. Moș Crăciunii călătoresc în grupuri mari.

Statul chinez se laudă acum cu faptul că datorită faptului că China a adoptat Crăciunul, el este acum cu mult mai popular în restul lumii. Remarca se referă la faptul că multe dintre jucăriile și decorațiunile de Crăciun sunt fabricate în China.

Foto: hepta.ro, washingtonpost.com

În articolul

FOTO! Crăciun sau Valentine's Day? Află ce sărbătoresc chinezii în această perioadă!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!”
MediCOOL
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Spynews
Horoscop sâmbătă, 18 mai 2024: Leii vor avea chef de viață
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x