Împodobit frumos, cu cetina tot verde: cum să îngrijești bradul de Crăciun

Publicat pe 19.12.2013 la 13:37 Actualizat pe 19.12.2013 la 14:36

Bradul de Crăciun este elementul cheie al decorațiunilor de sărbători. Fiecare dintre noi vrea să păstreze magia acestor zile și mirosul proaspăt de cetină pentru mult timp. Dacă vrei ca bradul tău să nu se scuture în câteva zile după ce îl cumperi, trebuie să știi câteva lucruri utile pentru a alege un brad sănătos, dar și pentru a-l îngriji corect după ce l-ai adus acasă.

Alege un brad proaspăt și de preferat dintr-o sursă sigură, pentru a ști clar că nu cumperi un brad ce a fost tăiat în urmă cu o săptămână și care nu se va usca în câteva zile după ce îl aduci acasă.

Verifică dacă bradul nu are multe ace uscate sau îngălbenite pentru că astfel de copaci sunt deja trecuți. “Mângâie” o creangă pentru a vedea dacă acele sunt flexibile și nu cad la prima atingere sau smucitură.

Un alt lucru pe care îl poți face este să îl ridici și să îl așezi cu putere pe baza trunchiului. Dacă multe ace se scutură, cel mai bine este să nu cumperi acest brad.

Când ajungi cu el acasă

Alege locul perfect unde să pui bradul. El nu trebuie să se afle lângă calorifer sau altă sursă de căldură, pentru că se va usca mult mai repede. Colțurile camerelor sunt locuri bune pentru că astfel brazii sunt feriți de lovituri și au loc mai puține accidente.

O idee bună este și să pui bradul în apropierea unei prize dacă îl vei împodobi cu o instalație luminoasă. Poți folosi și un prelungitor dacă este nevoie, însă șansele ca cineva să se împiedice de el și să tragă jos tot bradul sunt mai ridicate.

Pregătește baza bradului: taie 1.5-2.5 cm din trunchi pentru a ajuta copacul să absoarbă mai ușor apa. Nu se recomandă să tai trnchiul în formă de V sau să faci o gaură pe mijlocul bazei pentru că niciuna dintre aceste metode nu aduce nimic în plus și nu ajută bradul să absoarbă apa mai bine.

După ce ai tăiat baza, copacul trebuie pus în suportul special, iar baza truchiului său trebuie să fie într-un vas cu apă. Dacă aștepți mai mult de 8 ore de la tăiere pentru a-l pune în apă, el se va usca mult mai repede. Trebuie pus într-un recipient destul de încăpător pentru a-i oferi destul de multă apă. În prima zi va avea nevoie de aproape 4 litri de apă, pentru că atât poate absorbi în doar câteva ore. Apoi va trebui zilnic să adaugi apă în vasul în care îl ții.

Un copac udat constant va fi proaspăt mai mult timp. Poți pune o aspirină în apă pentru a avea un brad verde pentru o perioadă îndelungată.

Foto: hepta.ro

În articolul

Împodobit frumos, cu cetina tot verde: cum să îngrijești bradul de Crăciun

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x