Lux, eleganta si rafinament: 5 hoteluri bucurestene demne de Hollywood

Publicat pe 02.09.2012 la 16:11 Actualizat pe 03.09.2012 la 16:21

In Micul Paris, boutique hotelurile spun povestile locurilor, pentru ca fiecare a fost construit pe foste case restaurate. Marea Britanie a dat lumii primul mic hotel de lux, „Blakes”, in 1978, amenajat de designerul Anouska Hempel, care a imaginat prin culori, materiale, decoruri si mobilier lumi diferite: China, India, Indonezia, Cambodgia, Italia. Grandoarea, luxul, eleganta sunt valori pe care mizeaza acum fiecare boutique hotel, din orice parte a lumii. Desigur, imaginea nu ar fi completa fara serviciile personalizate.

Sunt construite pe locul unor cladiri istorice restaurate, sunt situate in centrul oraselor si sunt amenajate intr-un stil deosebit . Cautate de persoanele cu un buget medium-high, boutique hotelurile aduc serviciile tailor made la rang de must have. Un hotel de acest gen are un numar mic de camere, fata de unul care apartine unui lant, iar managerul se ocupa de fiecare oaspete in parte. Accentul este pus pe serviciile personalizate, iar camerele au stiluri aparte de amenajare. Trendul a prins in strainatate si s-a dezvoltat treptat si la noi.

Vara, boutique hotelurile din Bucuresti sunt preferate de un public usor diferit de cel din restul anului: turistii de leisure, care isi lasa afacerile deoparte si vin sa descopere Capitala la pas ori din City Bus-urile care strabat orasul de la nord la sud, cat e ziua de lunga. Conceptul atrage nu numai turistii care doresc sa petreaca un sejur, ci si actorii, oamenii de afaceri sau marii investitori in insule exotice. Beyonce, Enrique Iglesias, Hamid Karzai, presedintele Afganistanului, Jean Michel Jarre, Regina Anna a Romaniei au stat la Carol Parc Hotel, baietii lui Jean-Claude Van Damme la Hotel Boutique Moxa, iar Ethan Hawke la Rembrandt Hotel.

Mai mult decat inmanarea cheii de la camera, atmosfera dintr-un hotel mic si cu pretentii inseamna identificarea particularitatilor fiecarui oaspete si, mai ales, a preferintelor sale: scopul calatoriei, cosmeticele pe care si le doreste in baie, florile sau acel welcome drink care il surprind placut la sosire, cat de bine vrea sa ii fie prajita painea de la micul dejun etc. Detaliile – cum este aranjata draperia sau cartolina de noapte buna pe patul de culcare - fac diferenta. In general, tarifele camerelor variaza in aceasta perioada intre 80 si 790 euro.

Si nu este deloc mult, daca un oaspete isi doreste Champagne Cristal Louis Roederer sau caviar Beluga Iranian, cosmetice Bvlgari, mic dejun cu fructe de mare si somon fumé, ceaiuri exotice la Carol Parc sau un tur al Bucurestiului intr-un Mercedes, organizat de Hotel Boutique Moxa. Poate comanda mancarea sau bauturile preferate, bilete la spectacole, presa de specialitate pe care sa o citeasca la micul dejun, asistenta in afaceri, secretariat, traduceri, evenimente private sau corporatiste, serate culturale, baby sitting, room service, minibar, diete speciale.

Boutique hotelurile spun povestea locului si o istorie nestiuta, desprinsa din fiecare element care le compune.

Citeste tot articolul pe Income Magazine

În articolul

Lux, eleganta si rafinament: 5 hoteluri bucurestene demne de Hollywood

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x