Sorrento - patria lichiorului de lamaie

Publicat pe 20.03.2011 la 13:18 Actualizat pe 20.03.2011 la 13:20

Sorrento este una din bijuteriile neatinse de timp ale Peninsulei Italice. Aflat in tinutul Campania, acest mic paradis turistic face tranzitia intre frumusestea Marii Mediterane si tinutul plin de farmec al Italiei.

Sorrento este localizat la 50 kilometri de Napoli, suspendat intre dealuri cu vegetatie bogata si faimosul Golf Napoli. Orasul a fost fondat de fenicieni acum mai bine de 2.000 de ani si apoi a devenit un important port pentru grecii care desfasurau activitati comerciale cu Napoli si alte orase sudice. Tot de la greci provine si denumire orasului "Syrenusion", care inseamna "pamantul sirenelor". in miturile grecesti in aceste locuri se aratau sirenele aici fiind situl "templului sirenelor", singurul din "lumea greaca".

Peisajul salbatic se imbina cu arhitectura eleganta, dar simpla, a orasului, bazata pe un plan urbanistic al unui vechi oras roman. Turistii aleg spectaculosul Sorrento pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Inca din Evul Mediu, multi poeti, scriitori si artisti au poposit aici pentru un timp, departe de viata agitata, pentru ca aici se lasau inspirati de frumoasele coaste si renumitele apusuri de soare.


Ce trebuie sa vezi

Principalele atractii turistice sunt Palatul Regal, Piata Plebiscito, Catedrala Sorrento, Piata Municipiului si ramasitele Pompeiului. Vila Comunale, cu vitralii elegante, de unde poti avea o unica imagine a golfului Napoli, golfuletele Marina Grande sau Marina Picola, strajuite de livezi de maslini, lamai sau portocali. Palatul Contelui Teranuova - aici gasesti colectii de arta greceasca si romana, carti vechi. La Basilica este situata pe bulevardul St. Antonio din centrul vechi al orasului si ofera o ambianta placuta si pentru cei care sunt cu familia si pentru cuplurile care doresc sa petreaca cateva ore intr-o atmosfera romantica.


De asemenea, relaxeaza-te la unul din restaurantele sau terasele care se gasesc in numar mare cu una dintre bauturile specifice acestui loc, limoncello, o bautura alcoolica facuta din multa lamaie.


sursa: Revista Felicia

foto: fratelliandcompany.com

În articolul

Sorrento - patria lichiorului de lamaie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x