Top 3 destinatii de vis pentru seara de Revelion

Publicat pe 21.12.2011 la 16:33 Actualizat pe 21.12.2011 la 16:35

Vrei sa petreci anul acesta intr-un peisaj diferit, care sa aduca atmosfera de sarbatoare in sufletul tau? Atunci noi iti propunem cateva destinatii: Valenii de Munte, Praga sau Nisipurile de Aur.

Valenii de Munte. "Si ce frumoasa era aici imaculata iarna, cu sarutul soarelui clar pe gheata, cu pitorescele cortegii ale irozilor mergand foarte seriosi, din casa in casa...", descrie Nicolae Iorga, in scrisorile trimise prietenilor lui, Valenii de Munte. Oraselul, foarte linistit, cu muzeele lui multe si frumoase, cu aerul taios, cu oameni cuviinciosi si primitori, te asteapta asezat intre palmele unor dealuri stancoase, impodobite ici si colo de copaci batrani.

Aici iarna e blanda, fara viscol si capricii, cu tuica fiarta si obiceiuri vechi romanesti. Dupa ce termini de batut stradutele, dupa ce dai o raita prin parc, poti sa mergi sa asculti povestile celor ce ingrijesc de Casa Memoriala "Nicolae Iorga", impecabil conservata. In curte, poti vizita un muzeu de etnografie si unul de icoane. Peste drum te asteapta un muzeu de stiinte naturale, "Cultura Prunului".

O vizita la Praga este un prilej de incantare, mai ales daca are loc in preajma Revelionului. Odata ajuns in capitala Cehiei, vei constata ca nu-ti ajunge timpul pentru a vizita toate minunatiile. De aceea, iti recomandam Biserica Loretta, cu arhitectura sa de secol XVII, si o minunata capela de marmura, copie a casei Madonei din Loretta (Italia), catedrala Sf. Vitu, castelul Hradcany sau o plimbare pe minunatul pod Carol. La lasarea serii, mergi in piata Welceslas, urca cu funicularul pana pe dealul Petrini si vei avea ocazia sa admiri o panorama superba a orasului. O croaziera pe Vltava, noapta, in compania unui acordeon, te va introduce si mai mult in atmosfera Sarbatorilor. Aceste mici placeri te costa intre 244 euro/persoana la un hotel de trei stele si 331 euro la unul de patru stele. In acest pret sunt incluse patru nopti de cazare si micul dejun. Pentru cina festiva se plateste separat.

Statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur este vestita pentru frumusetea si finetea plajelor. In mijlocul statiunii exista insa amenajat un parc in care poti vedea cerbi, mistreti, iepuri, veverite rosii, vulturi sau fazani, o adevarata incantare pentru cei mici, dar nu numai. Daca vrei sa vizitezi si altceva, atunci merita sa faci o plimbare pana la turnul cu ceas Sf. Ioan Botezatorul sau la Manastirea Aldaja, construita in secolul XIV, ale carei picturi murale sunt minunate.

Daca te hotarasti sa petreci Revelionul prin vecini afla ca in pretul de 190 euro/persoana sunt incluse patru nopti de cazare cu demipensiune la hotel de trei stele si masa festiva de Anul Nou. Este bine-cunoscut faptul ca romanii stiu sa se distreze. Ca o fac acasa sau in "deplasare", importante sunt bucuria si emotia traite in noaptea dintre ani.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: old.radio.cz

În articolul

Top 3 destinatii de vis pentru seara de Revelion

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x