Viziteaza Cipru si da-ti intalnire cu zeii antici!

Publicat pe 09.08.2011 la 16:20

Temple grecesti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate, miros de pin si chiparos, plaje intinse scaldate de ape cristaline, iata doar cateva motive pentru care Ciprul este o destinatie ideala de vacanta.

O legenda spune ca insula Cipru este protejata de Afrodita, zeita frumusetii, nascuta din spuma marii. Plaje linistite, fara obisnuita aglomeratie din statiunile grecesti sau romanesti, apa cristalina fara pietre, nisip fin, stanci abrupt acoperite de paduri de pin sau flori parfumate, restaurante cu preparate delicioase.

Aflata la intersectia a trei continente, insula Cipru este locul de nastere al civilizatiei grecesti miceniene, in urma cu 3.000 de ani. Acest loc a cunoscut de-a lungul vremii numeroase stapaniri. Din secolul al XII-lea si pana spre sfarsitul celui de-al XV-lea, a fost sub ocupatia Cruciatilor, dupa care a trecut in stapanirea Venetiei.

Imperiul Otoman a cucerit acest loc in anul 1571, iar din 1878 intra sub dominatia Imperiului Britanic. La 16 august 1960, Ciprul obtine in sfarsit independenta de stat. Cipriotii sunt unul dintre cele mai primitoare popoare de pe coasta mediteraneana si crestini prin excelenta. Se spune ca au fost crestinati in anul 45 de insusi Apostolul Pavel.

In salasul zeilor

Si pentru ca mitologia s-a nascut in Cipru, ai un motiv sa vizitezi unul dintre cele mai vechi orase locuite din lume - Larnaca. Legenda spune ca asezarea ar fi fost fondata de fiul lui Noe, Khittim, orasul numindu-se in vremuri demult apuse Kittium sau Kition.

Principalul punct de atractie il constituie faleza plina de palmieri si intesata de terase, restaurante si taverne. Dintre locurile care merita vazute in Larnaca iti recomand Fortul Larnaca, Ruinele vechiului Kition, Muzeul Pernides si de Istorie Naturala sau Marele Lac Sarat unde in timpul iernii vin mii de pasari flamingo. Tot aici mai poti vizita Biserica Ayia Phaneromen si Biserica Sf. Lazar, unde se pare ca s-ar afla chiar moastele sfantului.

Unul dintre cele mai frumoase si atractive locuri din Cipru este Paphos sau "salasul zeilor". Fosta capitala a insulei in vremea romanilor si loc de nastere al zeitei Afrodita, aceasta parte a insulei este deopotriva cautata atat de tineri, cat si de cei mai in varsta. Pe drumul dintre Limassol si Paphos opreste-te o clipa la Stanca Zeitei. Potrivit legendei, apele din jurul ei sunt miraculoase, iar femeile care inoata de zece ori in jurul stancii au parte de zece ani de tinerete. Obligatoriu de vizitat in Paphos sunt Templul Afroditei, Fantana Dragostei sau Baile Afroditei.

Insula SoareluiLimassol este un alt oras al insulei, de fapt al doilea ca marime, unde soarele straluceste tot anul, fiind si cea mai mare statiune de pe litoralul cipriot. Avand reputatia unei locatii ideale pentru amatorii de distractie, Limassolul mai este renumit si pentru cea mai buna viata de noapte de pe insula. Din acest motiv trebuie neaparat sa intri intr-un "bouzouki nights" (club de noapte).

Ayia Napa este una dintre cele mai frumoase si vesele statiuni din Cipru. Daca in urma cu 20 de ani, statiunea avea ca tinta turistii cu copii, astazi insula este comparata cu Ibiza. Numeroasele baruri, cluburi si petrecerile ce au loc pe plaja au inceput sa atraga tot mai multi turisti dornici de distractie. Tot in Ayia Napa, turistii pasionati de sporturi extreme pot face scufundari, wind-surf sau multe alte sporturi nautice.

Cat ne costa

Un sejur de sapte nopti costa 650-900 euro/persoana.

Citeste si revista Felicia!

Foto: thundafunda.com

În articolul

Viziteaza Cipru si da-ti intalnire cu zeii antici!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 mai 2024. Gemenii vor avea discuții cu partenerul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
a1.ro
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
HelloTaste.ro
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Catine
Cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile, creat de dieteticieni. De ce îl recomandă specialiștii
useit.ro
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
as.ro
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
MediCOOL
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. Efectele pozitive asupra minții
HelloTaste
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
x