Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

Publicat pe 09.04.2020 la 10:57 Actualizat pe 09.04.2020 la 11:53

Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat. ”

Rațiune și simțire

Instagram

Michele Clapton (premiată pentru costumele concepute pentru serialul Game of Thrones) a realizat costumele pentru filmul ‘’Rațiune și simțire’’ din 2008, ultima adaptare după romanul scriitoarei Jane Austen. „În timp ce adaptam modelul clasic aferent, am avut și ideea de a mă juca cu culoarea și cu personalitățile”, a spus ea. „Am folosit mai mult culoarea în ceea ce privește elementele de atracție și accesoriile.” Designerul de producție James Merifield a fost de acord, descriind costumele ca având un aspect ‘’omogen, eliberat.”

Culoarea este folosită cu siguranță fără ezitare, majoritatea scenelor afișând un curcubeu de nuanțe, adesea în aceeași ținută (întotdeauna compensată de negrul îndoliat al doamnei Dashwood, pe care îl poartă pe parcursul derulării filmului). Rochiile sunt adesea accesorizate cu eșarfe largi de culoare și design contrastante, sugerând frecvent o origine sau influență indiană.

Costumele pe care le poartă personajele producției din 2008 induc un sentiment destul de „boem” și nu este întotdeauna clar dacă se presupune că scenele fac trimitere la anii 1790, perioadă în care Austen scria romanul sau mai aproape de data publicării cărții, în 1811. Talia mică și fustele largi ar putea fi o adaptare a „rochiilor rotunde” din anii 1790, cu diferența că silueta este zveltă și asociată cu accesorii care ar putea aparține unei date ulterioare.

Este interesant de menționat că această producție prezintă și versiuni ale mantiei deschise, purtate lejer și cu un aer de noncoformism.

Acest aspect scoate în evidență ideea de libertate, de nesupunere în fața rigidității regulilor plafonate și stricte ale modei. Personajele feminine din ‘’Rațiune și simțire’’ duc o viață activă, intensă și, obligate fiind de schimbarea drastică a situației materiale, se ocupă și de munci fizice. Această schimbare a trezit în ele, de multe ori, un sentiment de răzvrătire, izvorât din dezamăgire și descurajare; Un exemplu este decolteul purtat de una dintre surorile Dashwood, Elinor.

Este interesant de urmărit și portretul realizat pentru a cea de-a treia soră Dashwood, Margaret, despre care s-a scris în adaptările din 1971 și 1981. La vârsta de 13 ani, la sfârșitul anilor 1790, Margaret ar fi fost la sfârșitul perioadei copilăriei, urmând ca la vârsta de 15 sau 16 ani să includă rochiile lungi în garderoba ei. În această adaptare, ea este mult mai tânără în comparație cu imaginea pe care Jane Austen i-a creat-o. Designerii au ales să îi ofere ținute potrivite pentru un copil de 8 - 10 ani.

Lasă-te sedus de apariția și interpretarea personajelor din ''Rațiune și simțire'', duminică, 12 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

În articolul

Descoperă portretul eroinelor din ''Rațiune și simțire'' și povestea ținutelor acelei vremi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x