Highclere, castelul din spatele serialului Downton Abbey, ascunde o poveste fascinantă

Publicat pe 18.02.2016 la 16:40 Actualizat pe 22.02.2016 la 10:39

Cu o valoare de aproape 150 de milioane de lire englezești, castelul din spatele serialului Downton Abbey, poate fi acum ușor recunoscut ca locuința familiei Grantham. În realitate, acesta aparține lui Earl al VIII-lea și Contesei de Carnarvon.

Cu o valoare de aproape 150 de milioane de lire englezești, castelul din spatele serialului Downton Abbey, poate fi acum ușor recunoscut ca locuința familiei Grantham. În realitate, acesta aparține lui Earl al VIII-lea și Contesei de Carnarvon.

La doar 50 de minute de aeroportul Heathrow, Highclere Castle are o întindere de 400 de hectare, ținând cont și de grădina care înconjoară palatul, mai mare decât Central Park din New York.

Turnul și vârfurile castelului sunt opera lui Sir Charles Barry, arhitectul Caselor Parlamentului din Londra. Cel dea-l III-lea Conte de Carnarvon i-a comandat lui Barry transformarea casei georgiene a familiei într-un conac neo-gotic elegant, încă din anii 1830.

Castelul pare să dispună de aproximativ 50 de dormitoare, însă Contesa nu știe numărul lor exact. "Cei care știu numărul camerelor din locuința lor, cu siguranță nu au o casă prea mare", a declarat ea pentru The Telegraph.

Vizitatorii se pot plimba pe scări spectaculoase și pot admira camerele, inclusiv salonul de piele cu pereți și bibliotecă masivă în care unele dintre scenele cele mai memorabile din Downton Abbey sunt filmate. Pentru a completa experiența, vizitatorii au la dispoziție grădinile, oprindu-se la ceainăria castelului.

Ceea ce nu se va vedea, cu toate acestea, sunt locațiile folosite pentru scenele de la parter, care au fost filmate la Ealing Studios din Londra. În schimb, se poate explora o altă parte din moștenirea familiei Carnarvon: al cincilea conte de Carnavon și Howard Carter au descoperit mormântul lui Tutankhamon în Egipt în 1922, iar la parter regăsiți o expoziție egipteană și alte obiecte de interes ale contelui.

Castelul pune la dispoziție saloanele spectaculoase pentru cei care visează la o nuntă de poveste,
putând fi organizate evenimente pline de fast, contra sumei de 30,000 de dolari pe zi. Restul se pot bucura de aerul romantic emanat de locați din postura de vizitator, în zilele în care Highclere Castel nu găzduiește distribuția serialului Downton Abbey.

Începând din 12 martie, serialul "Downton Abbey" va putea fi urmărit pe Happy Channel!

În articolul

Highclere, castelul din spatele serialului Downton Abbey, ascunde o poveste fascinantă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x