Cum arată casa Irinei Margareta Nistor? Criticul de film ne spune câte casete video are acasă

Publicat pe 02.02.2018 la 15:07 Actualizat pe 19.03.2018 la 16:14

Intr-un interviu exclusiv pentru tvhappy.ro, Irina Margareta Nistor a vorbit despre cea mai fericita intalnire din viata dei, despre noua emisiune, dar si despre cum arata casa ei.

După ce ne-a povestit cum a fost pe vremea când vocea sa se auzea pe toate casetele video cu filme străine la care se uitau românii pe vremea comunismului, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru tvhappy.ro, Irina Margareta Nistor a vorbit emisiunea ”CineCool”, despre cea mai fericită întâlnire din viața sa. Irina Margareta Nistor ne-a mai povestit despre lumea filmului, dar și despre pisica sa, relaxare și casetele video.

• Care a fost cea mai fericită întâlnire a dvs?

Cea din 1993, la Versoix, cu Majestatea Sa Regele Mihai I.

• Noul sezon al emisiunii dvs de la Happy Channel aduce schimbări?

Vor fi și actori deja consacrați mai de mult și nu doar din peliculele recente.

• Cum a fost la filmările pentru ”Comrade Detective”?

Fascinante. Am avut rulota mea la Studiourile Castel Film, am fost fardată cu grijă, am luat masa cu artiștii, ca în filmele de la Hollywood, cu protagoniștii Florin Piersic Jr și Corneliu Ulici, era un frig de crăpau pietrele, aluneca îngrozitor pe jos și din fericire n-am tras multe duble.

• Cum a fost experiența de partea cealaltă: de la critic, la actor?

Oarecum nu era prima dată, pentru că deja descoperisem ce înseamnă asta când am înregistrat cu Trupa Taxi, „Subtitrarea la români”, precum și câteva reconstituiri pentru „Chuck Norris vs. comunism” în regia Ilincăi Călugăreanu.

• Ce ar spune criticul Irina Margareta Nistor despre rolurile făcute de actrița Irina Margareta Nistor?

Ar fi grav să mă pot dedubla cât să dau verdicte. Aș deveni o pacientă numai bună pentru psihanaliștii de la festivalul meu.

• Ce actori români din ”generația de aur” preferați? Dar din tânăra generație?

E complicat să împart pe generații. Și apoi actorii îmi plac în funcție de ceea ce joacă. Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Vlad Ivanov, Adrian Titieni…

• La ce filme ați plâns?

Recent, la finalul de la românescul „Ghinionistul”, la desenul animat „Coco”, la „Wonder”, dar cred că uneori ăsta e cel mai bun leac antidepresie.

• Cum se relaxează Irina Margareta Nistor?

Termenul mi-e străin.

• Câte minute vă ia să vă dați seama dacă un film este bun sau slab?

E neserios să declari așa ceva până nu-i vezi finalul. Dar, de exemplu, pentru iranianul „Nadir și Simin” ori ungurescul „Despre trup și suflet” mi-am dat seama că sunt geniale după primele 5 minute.

• Am citit că ați fi ajuns medic, dacă nu iubeați filmul atât de mult. Și totuși, sunteți un medic: se poate spune că, prin filmele pe care le recomandați, vindecați sufletele oamenilor?

Nu știu dacă vindec, poate le mai alin, dar în mod sigur pun niște diagnostice filmelor. Și ca orice doctor mă pot și înșela.

• Cum arată casa Irinei Margareta Nistor? Mulți ne imaginăm că e plină de casete video, dvd-uri, cărți, reviste de cinema, trofee...

Întocmai. Trofee… Dicționare și televizoare. Nu pot trăi fără. Flori, pe care le ador, dar nu în ghiveci, pentru că nu îmi place să le ud. Plus un motan birmanez, cu ochii albaștri, pe nume Ritz.

• Câte casete video aveați acasă? Ce ați făcut cu ele după căderea comunismului?

Vreo 3, pentru că le cumpăram ca orice client. Le luam, de obicei, doar pentru obligații. Le-am păstrat și am mai primit câteva când se pregătea „Chuck Norris vs. comunism”. Sper, când îmi voi transforma casa în cinema, să fie și vizionări retro, că la Serile Filmului Romanesc de la Iași, lumea a fost interesată. Nostalgiile persistă…

În articolul

Cum arată casa Irinei Margareta Nistor? Criticul de film ne spune câte casete video are acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x