Queta Lavat a murit la vârsta de 94 de ani. Cine a fost marea actriță din Mexic și când s-a făcut remarcată pentru prima dată

Publicat pe 05.12.2023 la 11:38 Actualizat pe 05.12.2023 la 12:13

A murit Queta Lavat, actrița epocii de aur din Mexic la vârsta de 94 de ani. Aceasta a jucat în producții de succes, printre care și cunoscutele Rebelde și Amor de Barrio. La finalul lunii martie anul trecut, aceasta a fost spitalizată din cauza unei tromboze.

actriță poartă o rochie neagră cu mâneci lungi și zâmbește

Queta Lavat pe covorul roșu la premiera La Usurpadora. 29 august 2019. Mexic

Getty Images

Faimoasa Queta Lavat, cunoscută publicului pentru prezența sa de-a lungul epocii de aur a cinematografiei din Mexic a murit la vârsta de 94 de ani. Vestea a fost confirmată de către jurnaliștii locali, iar apoi familia a fost cea care a lăsat un comunicat.

Queta Lavata a murit la vârsta de 94 de ani

Familia a descris-o ca fiind “o mare actriță, o femeie bună și o mamă extraordinară.” A jucat în peste 100 de pelicule, telenovele și a participat în mai multe emisiunii televizate. Printre ultimele apariții este cea din cadrul Expreso de la Manana. Acolo apărea cu diverse anecdote și rețete pe care le prezenta publicului. Nu s-au oferit cauzele morții, însă se cunoaște faptul că a fost spitalizată în luna martie din cauza unei tromboze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele mai cunoscute producții în care a jucat sunt din epoca de aur a cinematografiei în Mexic, însă în 2019 a primit un Premiu Ariel pentru munca sa. L-a primit în cadrul Palacio de Bellas Artes.

Citește și: Anahí vorbește despre sechelele pe care le are în urma accidentului de la repetiții. “Încă nu aud”

“Ce minunăție este să fiu în această noapte în această minunată locație primind aceast premiu pe care mi l-a oferit Academia.”, a spus actrița în acea noapte. Era sora actorilor Jorge și José Lavat. Enriqueta Margarita Lavat Bayona, pe numele său complet, a avut o carieră completă în teatru și telenovele. Printre acestea se numără versiunea din 2019 a La usurpadora și Amor de Barrio. A făcut parte și din producția Rebelde, alături de Anahi și Dulce Maria.

Este considerată unul dintre pilonii televiziunii mexicane, mai ales în teatru și telenovele transmise în direct. Cei care au cunoscut-o o descriu ca fiind o femei jovială și chiar așa s-a lăsat văzută în ultimele ore ale vieții, arată univision.com. Pe 4 octombrie a publicat ultima postare în mediul online, semn că a putut să țină pasul cu toate schimbările recente.

Fiul regretatei actrițe Queta Lavat povestește ultimele momente ale vedetei

Lumea spectacolului din Mexic este încă o dată zguduită după ce Queta Lavat a încetat din viață. În urmă cu 4 ani vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar. În 2023 a avut metastaze, ceea ce a făcut-o să aibă o cumplită cădere în ceea ce privește felul în care a continuat să privească viața.

Citește și: Alfonso Herrera arată pentru prima oară chipul unuia dintre copii. Ce fotografii a publicat actorul în mediul online

Armando Carrillo Lavat, fiul acesteia, a punctat că ultimele luni de viață ale mamei sale au fost extraordinar de complicate.

“Da, a avut o intervenție foarte dificilă în primele luni ale acestui an. Când a început să se manifeste cancerul în alte părți ale corpului, acolo a început căderea și boala s-a manifestat.”, a spus acesta. Înainte de a murit, Queta Lavat a fost înconjurată de familie și cei dragi. Se pare că cenușa sa va fi depozitată la biserica Santa Cruz în Pedregal. Acolo se odihnesc și părinții actriței.

Reamintim că vedeta a fost căsătorită cu Armando Carrillo pe care l-a cunoscut în 1951 în Acapulco, Guerrero, pe când ea avea 16 ani și el 21. Cei doi au fost căsătoriți 54 de ani și au avut împreună patru copii: Pablo, Armando, Enrique și Teresa.

În articolul

Queta Lavat a murit la vârsta de 94 de ani. Cine a fost marea actriță din Mexic și când s-a făcut remarcată pentru prima dată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x