12 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a deveni vegetarian

Publicat pe 19.02.2014 la 11:42 Actualizat pe 19.02.2014 la 11:51

Vegetarianismul a parcurs un drum lung. A apărut odată cu hipioții iubitori de pace și a continuat datorită iubitorilor de animale, fiind un stil de viață pentru multe vedete cum ar fi Bill Clinton, Jay-Z, Beyonce, Alicia Silverstone și multe altele.

Vegetarianismul a parcurs un drum lung. A apărut odată cu hipioții iubitori de pace și a continuat datorită iubitorilor de animale, fiind un stil de viață pentru multe vedete cum ar fi Bill Clinton, Jay-Z, Beyonce, Alicia Silverstone și multe altele.

Dacă vrei să adopți și tu acest stil de viață, spunând astfel, “nu” cărnii, ouălor și lactatelor, trebuie să știi în ce te bagi. De aceea, mai jos îți spunem cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a deveni vegetarian.

Prietenii și rudele îți vor pune o mulțime de întrebări

“Oamenii sunt foarte sensibili cu privire la dieta lor, mai ales dacă tu contești ceea ce ei cred dintotdeauna că este bine”, spune dieteticiana vegetariană Julieanna Hever. Cel mai bun mod de a reduce la minimum conflictele, este să subliniezi faptul că ai ales acest stil de viață din motive personale, ești mulțumit de rezultate și asta este tot ce contează, nu trebuie să te justifici în fața nimănui.

Vei avea nevoie de un supliment cu vitamina B12

Vitamina B12 se găsește în mod natural doar în alimentele de origine animală, iar lipsa acesteia în organism va afecta celulele din sistemul nervos și din sânge, va duce la degradarea ADN-ului, oboseală, slăbiciune, constipație, pierderea poftei de mâncare, diminuarea masei musculare, depresie, etc. Pentru a afla care este aportul de care ai nevoie, mergi la medic pentru a-ți face analize de sânge.

Vei avea nevoie de un supliment cu fier

În alimentație, fierul este de 2 feluri: hem și non-hem. Fierul hem se găsește în alimentele de origine animală și este foarte ușor de absorbit de către organism, în timp ce fierul non-hem, conținut de vegetale, nu este mai greu de absorbit. Așadar, vei avea nevoie de un supliment cu fier pentru a asigura aportul zilnic optim. Surse vegetale importante de fier sunt: semințe de floarea soarelui, stafide, legume cu frunze verzi.

Mai multe pe incomemagazne.ro!

În articolul

12 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a deveni vegetarian

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x