5 vedete care au trecut prin experienta traumatizanta a Angelinei Jolie

Publicat pe 15.05.2013 la 14:20 Actualizat pe 15.05.2013 la 15:56

Confesiunea socanta a Angelinei Jolie a starnit valuri de admiratie si de proteste in lumea intreaga. Actrita a marturisit ca si-a extirpat ambii sani dupa ce medicii i-au spus ca are 87% sanse sa faca cancer de san. In plus, mama sa murise din cauza cancerului ovarian dupa o lupta indelungata cu boala. In timp ce unele celebritati au putut doar sa isi imagineze prin ce a trecut Jolie, altele si-au amintit de propriile lor experiente. Iata 5 vedete care au trecut prin aceleasi greutati ca actrita din "Tom Raider".

Sharon Osbourne

Anul trecut, in noiembrie, Sharon Osbourne a marturisit ca si-a facut o dubla mastectomie voluntar. Fosta jurata de la X Factor s-a confruntat cu cancerul de colon in 2002, care aproape a distrus familia lui rockerului Ozzy Osbourne. Asa ca, atunci cand a aflat ca are gena care o predispune la cancerul de san, Sharon si-a luat toate precautiile posibile - chiar daca asta a insemnat sa renunte la ambii sani: "Nici nu m-am gandit la sanii mei cu nostalgie, tot ce am vrut a fost sa pot sa traiesc fara frica. Nu am cerut mila, am vrut sa scap de aceasta povara".

Christina Applegate

Christina Aplegate, Kelly din "Familia Bundy", a avut o mastectomie dubla in 2008. Actrita trecuse deja prin doua proceduri chrirugicale pentru extirparea unor noduliu limfatici dupa ce i se pusese diagnosticul de cancer la unul dintre sani. Apoi, actrita si-a facut un test prin care a descoperit ca are mutatia genetica BRCA1. Acest lucru insemna ca boala putea sa revina si ar fi putut sa faca cancer ovarian.

Giuliana Rancic

In 2011, prezentatoarea Giuliana Rancic a decis sa ii fie indepartati sanii dupa ce trecuse deja prin doua operatii de indepartare a nodulilor limfatici, ca urmare a diagnosticului de cancer la san.

Wanda Sykes

Wandei Sykes i s-a dat vestea ca are cancer mamar atunci cand i s-au facut analizele pentru reducerea sanilor. Din fericire, cancerul fusese depistat in timp, dar actrita a refuzat sa mearga la controale regulate pentru a vedea modul in care avanseaza boala. In schimb, aceasta a preferat sa isi extirpe sanii pentru a scapa de aceste griji complet: "Am avut optiunea de a ma duce la fiecare trei luni inapoi sa vad cum evolueaza, sa imi fac o mamograma, un RMN... Dar nu sunt buna sa tin evidenta lucrurilor. Sunt sigura ca au trecut ani de cand nu am schimbat uleiul la masina si nu am mers la dentist", i-a spus lui Ellen DeGeneres in 2011.

Kathy Bates

Dupa ce medicul a descoperit un nodul in sanul lui Kathy Bates in vara lui 2012, actrita a decis "dupa indelunga considerare" sa isi faca operatia. Bates luptase si invinsese cancerul ovarian in 2003, dar nu ar fi suportat sa treaca prin radiatii si chimioterapie: "Din fericire, nu trebuie sa fac radiatii si chimioterapie. Familia mea imi spune Kat [pisica] pentru ca aterizez intotdeauna in picioare si sunt fericita ca asta nu a fost o exceptie".

Citeste si Tot ce trebuie sa stii despre mastectomie ca metoda preventiva sau ultima solutie!

foto: hepta.ro

În articolul

5 vedete care au trecut prin experienta traumatizanta a Angelinei Jolie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x